Şenol hoca haklıymış!
21 Nisan 2017, Cuma

RIDVAN DİLMEN

Şenol hoca haklıymış!

Rezil Lyon taraftarı dışında Avrupa'da ses getirecek iki maç oynadı iki takım... Böyle eleneceksin ya da eleyeceksin. İki maç boyunca bir kez geriye düştü, toplamda üç kez öne geçti Beşiktaş ama maalesef elendi. İki takım teknik direktörünü de kutlamak lazım, iki takımın oyuncularını kutlamak lazım. Hatta bir adım öteye gideyim, iki maçın hakemlerini de fazlasıyla kutluyorum.
Oyuncu olarak Talisca'yı bir cebe koymak gerek. Bir de Lacazette'i ayırıyorum. Beşiktaş taraftarının hem coşkusuna, hem sükûnetine hem de maç sonu sevgi gösterisine şapka çıkarıyorum. Lyon takımı için ilk maçta 'eh' dedim ama dün itibariyle baya iyi bir takım olarak gördüm. Şenol Güneş'in "Keşke Lyon yerine Manchester United çıksın" demesini baştan yadırgamıştım ama haklı görüyorum artık.
Sürekli hücumu düşünen, pas yapabilen, güvenli bir takım Lyon. İyi de futbolcuları var. İlk maçın yıldızı Tolisso dün yine bölüm bölüm iyi oynadı. İlk maçta hatalar yapan Fabri ikinci maçta çok iyi oynadı ama gerçekten ekranları başında milyonlarca insan, tribünlerdeki dua eden taraftarlar bir ara aklıma Kopenhag'daki finali getirdi. Finalde ikinci direkte kesilen topta Henry'nin vurduğu kafayı Taffarel'in çıkarışı geldi aklıma. "Allahım geliyor kupa" dedim.

TEKNİK TAKTİK YORUM YOK
Teknik taktik çok yorum yapmak istemiyorum ama Lyon teknik direktörü ilk maçın aksine Fekir gibi yetenekli oyuncuyu kesmiş -ki oyuna girince etkisizdi-, orta sahayı iki tane savunmanın önüne Gonalons'la Tousart'la yaptı. Forvet arkasında da Tolisso'yu kullandı. Dünya yıldızı olabilecek Tolisso ve Lacazette ile uzun süre bir arada oynatabilirlerse çok iyi takım olurlar.

ABOUBAKAR LAZIMDI!
Beşiktaş'ın oyunun son bölümünde cezası olan golcü Aboubakar'a çok ihtiyacı vardı. Yorulmuştu Cenk ve top ileride kalmadı. Ama ne yapalım, Fabri'den Cenk'e, Şenol hocaya, taraftara kadar 7 gün içinde bizi hop oturup hop kaldırdılar, heyecanlandırdılar.
BİZE ULAŞIN