Maçın yıldızı Sergen Yalçın’dır
13 Mart 2017, Pazartesi

RIDVAN DİLMEN

Maçın yıldızı Sergen Yalçın’dır

Kadroları ilk gördüğümde iki takıma baktım ve "Bu maçta çok gol pozisyonu olur" diye düşündüm. Fakat bu maçın en iyisi kim dersem ben oyuncuları değil, Sergen hocayı söylerim. Büyük takım değilseniz iyi oyuncuları adapte etmek daha çok zaman alır. Sergen hoca, telaşlı bir karakter değil, geride de olsa rahat durur kenarda, oyunculara da hücum özgürlüğü vererek o adaptasyon problemini aşmış. İkiyi bulunca defansif bir müdahalede bulundu Sergen hoca. 4 hücumcudan birini çıkardı ve Sow'u aldı. Fakat bunu 0-0 ya da 1-1'de yapmadı. Beşiktaş golü buldu belki ama Kayseri çok iyi oynadı. Fabri'nin kurtardığı 3-4 tane iyi top var. Bir tanesi mermi gibi bir şuttu mesela.
Beşiktaş'ın ikinci yarının başındaki baskısı gol getirdi ama sakatlıklar ve değişiklikler dengelerini bozdu. Kayserispor da benzer iki gol üretti. Kanatlardan iki iyi top kestiler. Aboubakar'ın her an her şeyi yapabilecek bir potansiyeli var. Cenk, gol krallığıyla gidiyordu. Afrika Kupası finalinde gol atmasına rağmen Cenk'i kullanıyordu hoca. Cenk bir süredir formsuzdu, dün de pozisyona giremedi.
Quaresma'nın ve Gökhan'ın olmaması Beşiktaş'ı etkiledi. Kayseri'yi oradan yıkabilirlerdi. Gökhan çok formdaydı, rakibi yıpratıyordu ve rakibi tehdit ediyordu. Beck'i formsuz gördüm. Babel'i de ekliyorum buna, Babel'i hiç görmüyorum. Birkaç haftadır ciddi sallanıyor. Quaresma da olmayınca oyunun yönünü değiştirmekte zorlandı Beşiktaş. Şampiyonluk yarışında Başakşehir'in performansı inanılmaz... Deplasman performansı bir gol haricinde Beşiktaş'la aynı. Beşiktaş içeride bir fazla kazanmış, Başakşehir de berabere kalmış. Puan farkı buradan... Şu dakikada ligin en başarılı takımı tartışmasız Başakşehir'dir. Konya gibi oturaklı bir takıma karşı 3-0 kazanıyorsunuz. Bence mucizevi bir iş bu, kesinlikle kolay değil. Şampi... falan diyoruz Beşiktaş için ama Başakşehir'in hakkını tam da teslim etmiyoruz gibi geliyor bana.
Sezonun en tempolu maçlarından biriydi. Gittili geldili bir maçtı. İki takıma da kendi adıma teşekkür ederim. İzlemeyenler çok şey kaçırdı.
Cüneyt Çakır da uzun süredir gördüğüm en iyi maçını yönetti. Kimseyi ezdirmedi, iyi maç çıkardı.
BİZE ULAŞIN