Akıl oyunlarıyla gelen başarı!
19 Aralık 2017, Salı

MURAT ÖZBOSTAN

Akıl oyunlarıyla gelen başarı!

Galatasaray ile puan farkı açıldığında bu farkı "Suni" olarak niteleyen Aykut Kocaman'ın ezeli rakibinin zorlu fikstürüne baktığı gibi oynadığı bir akıl oyunu da vardı.
Bu sözün baskısı, Galatasaray'da belki de Tudor'un sonunu hazırladı. Çok değil birkaç hafta önce "Görevi bırakıyor" denilen Aykut Kocaman, dün maça çıkarken, Tudor da valizini topluyordu. Karabük karşısında Fenerbahçe'nin zorlanmayacağını iddia edenler, ilk yarıdaki oyunla yanıldılar.
Karabük iyi savunma yaptı, diriydi ama oyunun hücum tarafını oynayamadı. İkinci yarıda baskının artacağı kesindi. Mehmet Topal'ın kornerden gelen topa vurduğu kafa Karabük'ün şifresini çözdü.
Valbuena, özel bir adam. Kariyeri boyunca oynadığı takımlarda her zaman skora etki eden ters giden oyunu düzleştiren bir karakter. Dün de attığı nefis gol sonrası yaptığı "Ben buradayım" jestiyle hocasına "Benim kalitemi tartışma, benden faydalan" mesajını yolladı. Galatasaray'ı averajla sollayan Aykut Kocaman, ilk yarının son haftasında eski takımı Konyaspor'a konuk oluyor. Galatasaray hocasızken, Fenerbahçe devreyi ezeli rakibinin önünde bitirirse buna kim şaşırır ki!...

***

Bir de işe yönetim tarafından bakalım..
Aziz Yıldırım, Fenerbahçe başkanlığında sezon devam ederken, hiç teknik adam değiştirmedi. Kaybettiği sezonlar olmadı mı, oldu.. Şampiyonluk yarışındaki rakibi Galatasaray ise son yıllarda her sezonu minumum 2 teknik direktörle bitiriyor. Beşiktaş da doğru teknik direktör doğru golcü ile iki yıldır şampiyonluğu kimseye bırakmıyor. Şimdi sormak lazım. Topu auta atan golcü mü suçlu, üçlü defans oynatan teknik direktör mü? Yoksa kullandığı otomobilden daha fazla teknik direktör değiştirenler mi? Şüphesi olanlar Türkçe sözlükte 'istikrar' kelimesinin karşısında ne yazdığına bakabilirler.

BİZE ULAŞIN