İlk kez bu kadar iştahlı!
20 Kasım 2017, Pazartesi

MURAT ÖZBOSTAN

İlk kez bu kadar iştahlı!

Fenerbahçe, 3 puan değil 8 puanla haftayı kapattı.
Galatasaray'ın kaybettiği 3 puan, Beşiktaş'ın yitirdiği 2 puan. Zor bir maçtı Fenerbahçe için... Güven kazanmak lazımdı... Büyük bir krizin içinden geçti sonuçta. 15 gün önce yaşanan fırtına ve arkasından gelen süreç sonrası çıkıp Sivasspor'dan maç almak kolay değildi.. Rakibiniz son 5 lig maçında 4 galibiyet ve 1 beraberlik almış... Aykut Kocaman depresyondan çıkmış... Taraftar, Kadıköy'ü terk etmiş... Basketbol maçı için Eskişehir'e gitmiş!
Bu kadar olumsuz tablo varken, çıkıp futbol oynamak en zor işti. Ama Fenerbahçe, öyle iştahlı başladı ki maça, sanki lig yeni başlıyordu bu takım için... Mükemmel bir futbol ortaya koymadı belki ama kazanmak için her şeyi yaptı.. Tüm takım sorumluluk aldı.. Bu Fenerbahçe'nin sezon başından beri pek görülmemiş bir yanıydı. Goller geldi ve ama arkaya yaslanan bir takım olmadı. Tabii ki Sivas'ın göz göre göre atılan oyuncusu Bifouma'yı da unutmamak lazım. Bir futbolcu bu kadar hakemle uğraşırsa, kırmızı kartı da görür... Soldado zaten iyi bir futbolcuydu...
Bu maçla kalitesi ortaya çıkmadı...
Oynamak istiyordu ama şans bulamıyordu fazla.. Aykut Kocaman'ın bir risk alması gerekiyordu ve bu sefer aldı.. Taktiksel bir hamle yaptı.. Dizilişini 4-4-2'ye çevirerek, Fenerbahçe'nin de gecesini aydınlattı... Soldado gibi önemli bir silahı kazanması cabası.. İspanyol forvet, artık kulübede değil, 11'de sahada olur. Fenerbahçe, sonuç itibari ile yarışın içerisinde kalırken, ruh halini de tamir etmiş oldu. Ayrıca bu maçta Fenerbahçe'yi motive eden en önemli unsuru da mutlaka dile getirmeliyiz.. Medipol Başakşehir'in Galatasaray karşısında aldığı 5-1'lik sonuç, bu maçta kim ne derse desin Fenerbahçeli futbolcuların ilacı ve dopingi oldu.
BİZE ULAŞIN