Ne derbisi sıradan bir maç
23 Ekim 2017, Pazartesi

MURAT ÖZBOSTAN

Ne derbisi sıradan bir maç

Maçın sonucuna bakarsak, iki taraf da herhalde üzülmemiştir.. Peki sevinen var mıdır? O da yoktur.. Fakat Galatasaray cephesi üzülmelidir. Bu kadar avantajınız varken, sizi destekleyen 50 bin taraftar arkanızda iken kazanmanız için birçok neden vardı. Zaten maç öncesi de büyük favori değil miydi Galatasaray? Fenerbahçe'ye maçın birinci dakikasında avantajı elleriyle verdiler. Bir Belhanda faktörü bir de Tudor Galatasaray'ı bozan isimler oldu. Belhanda kalitesindeki bir isim niye bu kadar gergin? Hem takımının oyununu bozdu hem de gördüğü iki sarı kartla Galatasaray'a büyük zarar verdi. Belhanda kadar derbinin havasını kaldıramayan bir adam daha vardı. O da İgor Tudor...
Rakibinden 8 puan farkla maça çıkmasına rağmen kulübede amatör bir hoca gibi kaldı ve sinirli hareketleriyle oyuncularını da gerdi. Elindeki malzeme kaliteli ve sağlam, senin işleyen bir sistemin var.. Ve sen bu sisteme çomak sokuyorsun! Üçlü defans ile maça başlamak niye? Tudor, Serdar Aziz sakatlanana kadar maçı öylece seyretti ve belki de bu sakatlık Hırvat hocanın yanlıştan dönmesine neden oldu.
Son olarak da tribünler. Hakeme atılan sular ve Tarık Ongun'un yere düşmesi sarı-kırmızılı futbolcuları iyice bozdu.
Ne demiştik.. Bu maçta sakin olan taraf, 1-0 önde olur diye.. Fenerbahçe de Aykut Kocaman da sakin kaldı... Bunlar, Fenerbahçe'ye bir avantaj olarak döndü. İyi de mücadele ettiler... İstedikleri puanı alıp gittiler.
Bu kadar kariyeri parlak yıldızlara ve harcanan paraya rağmen dev dediğimiz iki takımımız da futbolseverlere ne verebildi? 36 faul, 0 gol, toplam 3 isabetli şut ve bir türlü yerden kalkmayan yıldızlar...
Hakem Cüneyt Çakır'a gelirsek. Onu hakem yorumcuları enine boyuna konuşur. Benim diyebileceğim Avrupa'da ve Türkiye'de iki farklı Çakır var ve dün de maçı yönetmedi, idare etti!
BİZE ULAŞIN