Milli Takım’dan aklımda sadece Cenk kaldı
11 Ekim 2017, Çarşamba

MURAT ÖZBOSTAN

Milli Takım’dan aklımda sadece Cenk kaldı

Sonda yazacağımı başta yazayım… Şu an yerli futbolcular içinde Türkiye'nin en iyi forveti Cenk Tosun. Beşiktaş'a geldiği günlerde papatya falları açılıyordu; "Kalır mı, gider mi?" diye… Bir oyuncu düşünün, takımda her sene yıldız bir forvetle rekabet ediyor. Önünde önce Demba Ba sonra Mario Gomez oluyor. Sonra da Aboubakar geliyor. Ama Cenk, ister 10 dakika isterse, 20 dakika süre alsın, hep aynı motivasyon ile mücadele etti ve bugün 26 yaşında futbolunun en olgun döneminde 'Beşiktaş'ın birinci forveti benim!' dedi. Gaziantep'ten transfer olduğu günlerde daha durağan bir oyun yapısı vardı. Fizik olarak da çok hazır değildi. O günlerden bugünlere baktığımız zaman fizik gücü çok iyi, sürekli hareket halinde olan, sağa da sola da gidebilen bir 'Cengaver' artık. Finlandiya maçını izleyince, aklıma geldi. İzlanda maçında Burak Yılmaz yerine Cenk önde oynasaydı, daha farklı şeyler olabilirdi… Cenk görev aldığı kanatta, içeri doğru girişler yapsa da iyi değildi. Dünya Kupası grup eleme maçları sona erdi. Şöyle bir geriye dönüp baktığımda da aklıma gelen pozitif manada tek isim de Cenk (5 gol attı). Onun dışında açıkçası Milli Takım'da başarılı bir futbolcu yoktu. Şimdi birçok takımın transfer gündemine girdi. Beşiktaş 'resmi bir teklif yok' dese de herhalde Ocak ayının en gözde ismi Cenk olacak! Beşiktaş satarsa, büyük gücünü kaybeder. Cenk'in Beşiktaş'tan ayrılması, siyah beyazlı takımı hedeflerinden de uzaklaştırır.
Ne Negredo ne de transferi gündemde olan Gignac Beşiktaş'ı kesmez!

******************

Fazlasıyla prim verilmeli

Ampute Milli Takım'ın başarısı bize birkaç şeyi gösterdi. Öncelikle özlediğimiz milli takım bütünlüğünü yakaladık. Vodafone Park'taki görüntü tek kelimeyle harikaydı.
Çünkü A Milli Futbol Takımımız'da yaşanan kötü olaylar bizi soğutmuştu.
Sahiplendik, mutlu olduk.
Hep beraber büyük bir coşku yaşadık. Bizim bunlara ihtiyacımız var; kavgaya, gürültüye değil! A Milli Takım için de normal bir milli takım istiyoruz. Kahramanlar prim için ağızlarını açmasalar da ilgili kurumlar gereğini yapmalı. Engelleri olsa da kararlıklarını gösteren, pes etmeyen bu evlatlara layık oldukları prim verilmelidir.

***********************

Çocukları rahat bırakın

Trabzonspor, takım olarak başarısından çok, bu sıralar iki futbolcusu ile gündemde; Abdülkadir Ömür ve Yusuf Yazıcı… Sürekli iki futbolcuyla ilgili transfer haberleri çıkıyor. Bunu bir de kulübün başkanı ve yöneticileri dile getiriyor. Abdülkadir yeni yeni şans bulmaya başladı. Yusuf, biraz daha kıdemli.. Önce Trabzonspor'da bir şeyleri başarsınlar. Trabzonspor'un başarıya ihtiyacı var, taraftarı aç... Siz sürekli bu oyuncularla ilgili ,'Avrupa'dan ciddi teklifler alıyoruz' derseniz, oyuncunun kafası başka yere kayıp gitmez mi? Rahat bırakmalı çocukları..

BİZE ULAŞIN