Farkımız değerlerimiz
13 Mart 2017, Pazartesi

MURAT ÖZBOSTAN

Farkımız değerlerimiz

Avrupa'da son günlerde Türkiye'ye karşı önyargıların, korkuların ve büyük bir düşmanlığın ete kemiğe büründüğünü izliyoruz. Önceki gece Hollanda'da yaşananlara akıl sır erdirmek mümkün değil. Türkiye Cumhuriyeti devletinin bir bakanının seyahat özgürlüğüne engel olmak, onu zorla ülke dışına çıkarmak, ona destek olan vatandaşlarımızın üzerine köpeklerle, atlarla, polislerle saldırmak insanlık dışı bir muameledir. Teröristler toplanınca fikir özgürlüğü diyenler, Hollanda vatandaşı olmuş binlerce kişiye o özgürlüğü tanımadı.
Her fırsatta medeniyetten, demokrasiden, özgürlükten, bahseder dururlar ama gördük ki özellikle Hollanda medeniyet kelimesinin altında ezilip gitmiştir.
Tabii ki bu yaşananları Hollanda halkına mal edemeyiz, burada da kendi alanımız olan sporu öne çıkarırsak Sneijder'den De Jong'a, Babel'den Lens'e birçok Hollandalı futbolcu Türkiye'de yaşamaktan dolayı keyif alıyor, kendi ülke basınlarına karşı Türkiye'yi savunuyorlar.

EN YAKIN ÖRNEĞİ LENS
Bu yaşanan talihsiz, acı ve skandal olaydan sonra bir kez daha bir şeyin farkına vardık aslında.. Türkiye gerçekten çok büyük bir ülke.. Yalnızca kara parçası olarak değil insanıyla, değerleriyle… Ülkemizdeki yabancı sporcuları ne kadar iyi ağırladığımız ortada… Hatta bizim anlatmamıza bile gerek yok, kendileri gayet iyi şekilde anlatıyor. Bakın daha bir hafta önce Fenerbahçe'nin futbolcu Jeremain Lens'in babası vefat ettiğinde neler söylemiş: "Bütün Türkiye'ye teşekkür ediyorum. Babamı kaybettiğimde herkes bana mesaj attı. Beşiktaşlı taraftarlar dahi mesaj attılar. Uzun zamandır burada olan biri değilim ama bu yaşananlar benim Fenerbahçe taraftarıyla ve Türk insanıyla olan ilişkimin harika olduğunu gösteriyor." Fenerbahçeli futbolcular da Lens'in acısını paylaşmak için, R.I.P (Rest In Peace - Huzur içinde uyu) Ricardo Wilfred Lens yazılı tişörtler ile sahaya çıkmışlardı. Bunu nerede görebilirsiniz?
Sarı-lacivertli oyuncuların giydiği tişörtlerin üstünde Lens'in babasının isminin yanı sıra babasının doğum yılı olan 1957 ve sonsuzluk işareti de yazılıydı. Konuk Osmanlıspor'un oyuncuları da Lens'in acısını paylaşmış ve onlar da sahaya "Başın sağ olsun Lens" yazılı bir pankartla çıkmışlardı. Kendi vatandaşına sırf Türkiye Cumhurbaşkanına, devletine destek vermek istediği için bu muameleyi reva görenler, diğer yanda misafirini evindeymiş gibi hissettirenler… Farkımız değerlerimiz.
BİZE ULAŞIN