Santrfor gibi
27 Ocak 2018, Cumartesi

METİN TEKİN

Santrfor gibi

Quaresma ve Talisca iş birliği devam ediyor. Bu ikilinin uyumu hakkında ne düşünüyorsunuz?
Aslında buna tam olarak bir iş birliği diyemeyiz.
Kenar ortaları seven bir Quaresma ve santrfor arkasında servisten daha çok 18 içi koşularıyla kendisini anlatan bir Talisca vardı sahada. Bu ikilinin bireysel özelliklerinden kaynaklanan bir birliktelik izledik.
Anlaşmaya bu açıdan bakmak lazım. İki haftadır skoru bulan Talisca açısından çok olumlu görünen bir tablo var. Ancak işe Beşiktaş açısından bakacak olursak çok düşündürücü bir durum. Negredo'nun performansı yetersiz kalıyor. Beşiktaş'ın hücum yollarındaki etkinliğini, üreten oyuncu sayısını çeşitlendirmesi lazım.
Dünkü oyuna baktığımızda 2-0 çok kolay geldi. İlk devrenin neredeyse tamamı Beşiktaş'ın kontrolünde oynandı. Son dakika hariç kalelerinde hiçbir tehdit yaşamadılar. Bu Beşiktaş'tan değil, Kasımpaşa'nın etkisiz oyunundan kaynaklandı. İkinci yarıda ise Kasımpaşa etkisini artırdı. İkinci yarıda pozisyonları bulup da skoru bulamazsanız işte böyle rakibi son dakikaya kadar maçın içinde tutarsınız. Beşiktaş geçtiğimiz yıllarda da bunu çok yaptı. Dün akşamki maçta da bir türlü maçı koparamadılar. Bunu Beşiktaş adına en büyük olumsuzluk olarak gösterebiliriz dün gece adına. Oyun belki bir bütündür ama goller anlardır. O yüzden maçı bitirmek istiyorsanız, bu anları çok iyi değerlendirmeniz gerekir.
Alvaro Negredo dünkü maçta da beklentiyi karşılayamadı...
Belki Vagner Love gelir gelmez ilk 11'e girmez ama böyle devam ederse Negredo'nun 11'deki yerini kaybedebileceğini söyleyebiliriz.
Deplasmanda oynanan maçta 11 şansı, Vodafone Park'taki maçta 11 şansı...
Eğer buna gerekli cevabı veremiyorsa tekrar şans bulması zorlaşır. Bu şartlarda Beşiktaş'ın Negredo'dan verim alması da çok daha zorlaşacaktır. Çünkü giden yedek bıraktı, gelen de yedek bırakırsa bu hem Negredo hem de Beşiktaş açısından büyük sıkıntı yaratır. Ama şunu unutmamak gerek;
Beşiktaş zorlu bir kulvarda ve başarılı olmak istiyorsa Negredo'nun da kazanılması gerekir.
BİZE ULAŞIN