Değişimin şifresi Ocak’tan sonra
25 Aralık 2017, Pazartesi

METİN TEKİN

Değişimin şifresi Ocak’tan sonra

Terim'in gelişiyle Galatasaray'ın futbolunda bir farklılık gördünüz mü?
Galatasaray'ın Fatih Terim'in üzerinde bir fark yaratmasını bekliyorsak ikinci yarının maçlarına bakmamız gerekecek. Bir maçlık oyunla farkı anlamamız mümkün değil.
Bu seneki lig çizgisine baktığımızda çok güçlü iç saha oyunları oynadı Galatasaray. Evet, 1-0 geriye düştü ama baskısıyla, temposuyla ve seyircisinin itmesiyle maçı çevirmeyi bildi. Tabii ki değişimlerden zamanı gelince bahsedeceğiz ama bunun için ikinci yarıyı beklememiz lazım.

Galatasaray'ın çok eleştirilen iki ismi Feghouli ve Belhanda'nın performanslarını nasıl buldunuz?
Nasıl bir oyun, nasıl bir kadronun olacağını ikinci yarı göreceğiz. Fatih Terim, sadece iki gündür takımın başında yer alıyor. Aynı kadroyla mı, aynı dizilişle mi, aynı mantaliteyle mi oynayacak ikinci yarı cevabını vereceğiz.
Bu maç özelinde evet Feghouli'nin coşkusu çok fazlaydı.
Belhanda tercihi nasıl olacak ikinci yarı cevabını bulacak.
Dünkü oyuna baktığımızda çok coşkulu bir Galatasaray performansı izledik. Göztepe ilk yarıda 10-15 dakika pas yaptı, iyi alan daralttı ve skor avantajını da eline aldı. Ama oyunun devamında böyle bir şansı olmadı.
Galatasaray, çok iyi bir ön alan baskısı yaptı ve Göztepe savunmadan çıkmakta zorlandı.

Galatasaray'da sol bekte Denayer tercihini nasıl buldunuz?
Bu da sadece dün akşamki Göztepe maçı özelinde düşünülmüş bir tercih. Bütün bunlar ikinci yarı Fatih Terim'in anlayışına göre şekillenecek.
Dün Yasin Öztekin'in skora etkisi, Feghouli'nin daha coşkulu oyunu. Ndiaye'nin orta saha performansı ve Maicon'un harika frikik golü Galatasaray adına öne çıktı.
Galatasaray, ilk yarıyı ikinci kapattı ama her şey ikinci yarı belli olacak. Galatasaray'ın yaptığı Fatih Terim hamlesi 'benim kadrom iyi Tudor sonuç alamadı' demektir. Ama sol bek mevkiine bir transfer olacaktır diye düşünüyorum.

BİZE ULAŞIN