Mesele skor değil iştah!
29 Kasım 2017, Çarşamba

METİN TEKİN

Mesele skor değil iştah!

Genelde kupa maçı kadroları her takımda şans alamayan oyuncuların fırsat bulabildiği, lig kadrolarına kıyasla çok da güçlü olmayan kadrolardır. Fakat Beşiktaş'ın dünkü kadrosu savunma göbeğini bir kenara bırakırsak baya ciddi bir Şampiyonlar Ligi kadrosu gibiydi. Tabii ki bu oyuncuları oynatması çok doğal Şenol hocanın... Negredo gibi, Lens gibi... Şenol hocanın baktığı pencere bu oyuncuların maç devamlılığını sağlamak... Gerçekten Oğuzhan, Lens ve Negredo'nun ne kadar futbolu özlediğini bu maçta çok net bir şekilde gördük. Bu sonuç enteresan ve futbolda nadir görülen bir skor... Neredeyse bizim dönemde oynadığımız 10-0'lık skora ulaşacaktı tekrar Beşiktaş...
Peki esas soru şu: Bu skor ölçü müdür? Tabii ki değildir.
Buradan ölçü alıp "Negredo mükemmel, Beşiktaş şahane" demek doğru olmaz. Esas oyuncuların oynama coşkusunun olması diğer maçları adına önemli olduğunu düşünüyorum. Orkan Çınar'ın şans alıp gol atması da önemliydi.
Orkan bir soru işaretiydi Şenol hoca adına... Belki onu da alternatifler arasına koymuştur Şenol Güneş.
Tabii ki kazanmak, hele ki böylesine farklı kazanmak güzeldir ama dediğim gibi bu maçın en büyük artısı Negredo, Lens ve Oğuzhan'ın oynama coşkusudur. Kısacası harika bir antrenmandı. Ne için? Hafta sonundaki derbi için... 9-0 müthiş bir fark belki ama iş gelip o derbiye dayanıyor. Bu galibiyetten oraya taşınacaklar var mı? Çok zor, bambaşka bir karakterde, bambaşka hikayesi olan bir maç olacaktır Galatasaray maçı. Fakat sonuçtan bağımsız olarak Beşiktaş'ın derbinin ağır favorisi olduğunu düşünüyorum.
BİZE ULAŞIN