Bu gol çok şey...
29 Ekim 2017, Pazar

METİN TEKİN

Bu gol çok şey...

Negredo'nun golü neler ifade ediyor Beşiktaş için?
Çok şey ifade ediyor eğer bu sezonki ligi ele alıyorsak. Bana göre 87. dakikadaki Negredo'nun golüyle Beşiktaş 10. hafta itibarı ile ligin içinde kaldı. Yoksa bu maçın berabere bitmesi halinde ve bugün olası bir Galatasaray galibiyetinde bence Beşiktaş tamamen dışarıda kalacaktı. Negredo'nun ilk golünün bu kadar kritik ve önemli olması kendisi için de önemliydi. Negredo da bu golle oyunun içine girdi Beşiktaş'ta...
Çünkü Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'nde aldığı sonuçlarla oluşturduğu yüksek güven, ligde neredeyse dışarda kalmasına neden oluyordu.
Ama Beşiktaş'ın ihtiyacı olan şey tek bir galibiyet değil. Bir galibiyet serisi...
Quaresma'nın pozisyonu tartışma yarattı. Siz ne diyorsunuz?
Her ne kadar Quaresma kaleye değil 18'in dışına doğru yöneldiyse de yapılan hamle bana göre penaltıydı. Ama bütün maçın anlamını tek bir pozisyona bağlamak inanın çok doğru değil. Çok tartışılan Video Hakem Uygulaması (VAR) olsaydı bu pozisyonda ne karar verilecekti, merak ediyorum.
Öyle VAR ile de bu işleri çözmek kolay değil. O yüzden VAR gelecek dertler bitecek, adalet sağlanacak demek çok kolay değil.
Beşiktaş kollanıyor şeklindeki eleştirilerin hakemleri etki altında bıraktığına katılıyor musunuz?
Kollandığına da katılmıyorum bu cümleye de... Beşiktaş'ın kollanması ne demek? Yani hakemler oturup, bir karar verip 'Beşiktaş'ı ko-
layalım' mı diyorlar? Bu nasıl oluyor, bu kararı kim veriyor? Bu organizasyonu bana bir anlatsınlar.
Buna ben top oynarken de rastlamadım.
Nasıl yapılıyor bu işler ben görmedim 35 yılda... Tabii büyük hakem hataları da gördüm ama böylesine organize işler olduğuna ben inanmıyorum.

Benim notlarım: Fabri 7, Gökhan 5, Pepe 8, Tosic 7, Adriano 7, Atiba 7, Oğuzhan 7 (Dk.65 Tolgay 6), Quaresma 7, Talisca 6 (Dk.79 Negredo 7), Babel 7, Cenk 7 (Dk.90 Necip ?)
BİZE ULAŞIN