Kredisi tükendi
08 Mayıs 2017, Pazartesi

METİN TEKİN

Kredisi tükendi

Beşiktaş için bu beraberlik ne ifade ediyor?
Artık sadece iki puan önde olduğu gerçeği ile baş başa kaldı Beşiktaş... Başakşehir ile puan farkının 1'e indiği an herkeste bir 'Acabalar' doğal olarak başladı. Bunu ancak bir türlü çevirebilirdi Beşiktaş; o da Fenerbahçe galibiyeti ile... Ve bunu da başarıyorlardı az daha ama artık futbolun cilvesi diyelim uzatma dakikalarında galibiyeti kaçırdılar. Bundan sonra ligde kalan hafta sayısı 4 ve puan farkı da en yakın rakibi Başakşehir ile 2. Bu pencereden baktığımızda da Beşiktaş artık sadece 2 puanlık bir avantaja sahip ve ikili averaj da rakibinden yana... Yani artık kaybetme lüksü yok...

Sahadaki mücadeleyi nasıl yorumluyorsunuz?
Maç önü öngörümde güçlü olanla, planı olan iki tarafın maçı demiştim. Dün akşam güçlü olan, güçlü oyun kazanmaya çok yaklaştı. Zaman zaman bunun tersi de olabiliyor ve dün de oldu.. Maçın genelinde savunurken değil ama öne çıkma düşüncesinde istediğini yapamayan bir Fenerbahçe vardı sahada. Ama şampiyonluklar güçlü oynayanların varabildiği hedeflerdir. Doğru planlı bir oyunla maç kazanabilirsiniz ama şampiyonluk güçlü oynayanların ulaştığı hedeftir.
Oyuna baktığımızda ise Oğuzhan, Talisca ile Babel'i de beğendim ama en etkili ve istekli olanı Quaresma idi. Herkesin kafasında Atiba'sız Beşiktaş'ın ne yapacağı vardı. Tolgay-Oğuzhan ikilisi de kağıt üstünde defansif zaafları olabilir düşüncesini getiriyordu akıllara ama uygulamada topa sahip olarak bu anlamda bana göre hiç sorun yaşamadılar birkaç pozisyon dışında.

Advocaat'ın Hasan Ali-İsmail tercihleri için ne dersiniz?
Oyunun başlangıcına gelirsek ve Fenerbahçe ne yapabilirdi diye bakabilirsek kadro sürprizi iki bekti. Bundan verim aldı mı? Kesinlikle hayır. Çünkü Hasan Ali'yi sağ beke alarak iki kişinin yerini değiştiriyorsunuz. Sanki sağ bekte Ozan Tufan ile başlaması daha olumlu olurdu Fenerbahçe için. Bir de her ne olursa olsun bu planlı oyunda ben Emenike ile başlamanın daha doğru olaceğını düşünüyorum çok etkisiz Van Persie'nin yerine..
Oyun olarak ligin en güçlü iki takımı şimdi son 4 haftada kıran kırana bir şampiyonluk mücadelesi verecek: Beşiktaş ve Başakşehir.. Ve dediğimiz gibi Beşiktaş sadece iki puanlık bir avantaja sahip.
BİZE ULAŞIN