Kaybedilen değil kazanılan 1 puan!
20 Mart 2017, Pazartesi

METİN TEKİN

Kaybedilen değil kazanılan 1 puan!

Antalya karşısında Beşiktaş'ın ortaya koyduğu futbolu nasıl değerlendirirsiniz? Başakşehir'in puan kaybının verdiği bir rehavet mi vardı, yoksa Avrupa Ligi yorgunluğu mu?
Başakşehir'in puan kaybı olarak yorumlamamak gerek ama Avrupa yorgunluğunun payı olabilir. Beşiktaş, rakibinin gerisinde kaldığı, yetersiz bir oyun sergiledi Antalya'da. Hem bireysel anlamda hem de takım olarak yetersizlerdi. Her iki kulvarda finale doğru giderken, bu maçları oynamak zorundasınız. İkisinden birini seçmek değil, iki kulvarı da almak önemli. Maçın hikayesine bakıldığı zaman, Beşiktaş'ın 10 kişi kalmasını da göz önüne alırsak, beraberlikle Başakşehir'le aradaki puan farkı korunmuş oldu. O nedenle kaybedilen 2 puan olarak değil, kazanılmış bir puan olarak maça bakmamız doğru olur.

Olympiakos maçında kırmızı kart gördüğü için "Güneş oynatmaz" denilen Aboubakar, 11'de sahadaydı, yine kırmızıyı gördü. Bu kararı nasıl buldunuz?
Şenol Güneş'in, Aboubakar'ı 11'de sahaya sürmesinde en büyük etken, Avrupa'da olmayacağı için ligde oynamasıydı. Ama Aboubakar gibi Beşiktaş için kritik galibiyetler alan bir oyuncuya, iki maçta da gördüğü kırmızı kartlar yakışmadı. Son derece acemice kartlardı. Antalyaspor karşısında gördüğü sarı kart tartışılabilir ama böyle bir maçta yapmayacaksın. Artık ligde de Aboubakar'dan faydalanamayacak Şenol Hoca... Önemli bir eksik. Hem Avrupa hem de ligde sadece Cenk'le santrfor işini kotarması gerek.

İki takımda beğendiğiniz ve beğenmediğiniz isimler kimlerdi?
Oğuzhan'ın artık çok daha farklı bir misyon yüklenmesi gerek. 25 haftanın sonunda, "Oğuzhan ne yaptı?" diye sorarsak çok şey söyleyemeyiz. Evet futbol basit bir oyun ama Oğuzhan'ın yaratıcı futbolcu kimliğini göstermesi, yaratıcı pasların içinde olması gerek. Bunları göremedik. Bana göre; Beşiktaş'ta kötü oyunun iyisi son 20 dakikaya kadar Gökhan Gönül'dü. Gerek dinamizmi gerekse hamleleriyle öne geçti. Quaresma da sınıfta kaldı. Adriano'nun sakatlığının ciddi olmaması Beşiktaş adına sevindirici. Eto'o tecrübesi, zaman zaman da M'Billa süratiyle Antalyaspor adına üretkenliği sağladı.
BİZE ULAŞIN