Finale kadar yürüyebilir
24 Şubat 2017, Cuma

METİN TEKİN

Finale kadar yürüyebilir

3-1'in rövanşında kritik derbi öncesi Babel, Quaresma, Talisca ile başlaması sizce doğru bir karar mıydı?
Beşiktaş, 3-1'lik bir deplasman galibiyetinin ardından evinde rakibini ağırladı... Garanti bir sonucun ardından oynama devamlılığı, haftaya oynayacağınız maç için çok önemli. Böyle baktığınızda illa ki bazı oyuncuları dinlendirmeyi ve bazı oyuncuları da oynatmayı düşünebilirsiniz. Çünkü maç ritmi yakalamak, devamlılıkla kazanılan bir şey.. Şenol Güneş 'dinlendirmek' yerine 'oynatma' mantığıyla çıktı bu maça. Tabii ki dinlendirdiği isimler de oldu.. Ama sonuç olarak Beşiktaş, 'rotasyon' ve 'oynama devamlılığı' dengesini çok iyi kurdu dün gece.
Beşiktaş oyuna nasıl başladı ve istediği oyunu sahaya yansıtabildi mi?
Beşiktaş, ilk maçtaki gibi dengeli ve kontrollü başladı. Golü de 17. dakikada bulunca iyice rahatladı. Maçı kontrollü götürdü. Bu gayet mantıklı bir tercihti. Eğer galipseniz ve skor olarak da çok avantajlıysanız, maçı böyle götürmek çok doğru bir anlayıştı. Bir de rakip Beer Sheva, Beşiktaş'ın sıkletinde bir takım değildi. Burada mühim olan turu kazasız geçmekti. Bunu da Beşiktaş net ve rahat bir şekilde başardı. Zaten tur, İsrail'de alınan sonuçla bitmişti...
Beşiktaş'ın kalesinde çok pozisyon vermesi sizce bir konsantrasyon kaybından mıydı?
Beşiktaş için gayet doğaldı konsantrasyon kaybı... Özellikle ikinci maçta ilk golü erken attıktan sonra bunu yaşamak doğaldır. İkinci yarı çok pozisyon verdi ama sonunda kazanan bir Beşiktaş gördük. Bu da kalite ve güç farkından kaynaklanıyordu.
Beşiktaş'ın Avrupa Ligi'nde yeni rakibi bugün belli olacak. Siyah-beyazlı takımın bu sene Avrupa'daki yürüyüşü sizce finale kadar gidebilir mi?
Beşiktaş kesinlikle finale kadar gidebilir. Tabii ki burada kura şansı da önemli ama son 16'ya kalmış bir takımdan bahsediyoruz. Beşiktaş'ın ligdeki konumu ve oyun gücünü de biliyoruz. Bu oyun, bu kalite ve bu istek ile Beşiktaş çok ciddi bir şekilde UEFA Kupası'nda yoluna devam edecektir.
BİZE ULAŞIN