Bitigen kendini Collina sanıyor
11 Şubat 2021, Perşembe

LEVENT TÜZEMEN

Bitigen kendini Collina sanıyor

F.Bahçe'nin elenmesi ve sadece ligde mücadele edecek olması G.Saraylı oyuncuları da kupaya asılmaları konusunda zihinsel olarak olumsuz etkilemiş. Oysa kupa Avrupa'ya açılan en kısa yol değil mi? Alanyaspor kupanın kıymetini bilerek oynadı. Galatasaray'da Belhanda ve Babel başta olmak üzere bir isteksizlik vardı. Taylan yorgundu ve etkisiz kaldı. Emre Taşdemir lütfen sahadaydı. Fatih Terim keşke koşan ve rakiple mücadele eden Kerem, Ömer ve Etebo gibi oyuncuları ilk onbirde oynatsaydı. Hatta Marcao'nun yerine Luyindama görev yapsaydı. İlk golde Babacar'ı acemice kontrol eden Marcao maça hazır değildi. G.Saray'ın değişikliklerden sonra koşu kalitesi ve mücadele gücü yükseldi. G.Saray'ın baskı oyununda 2 topu direkten döndü, kaleci Marafona müthiş pozisyonları kurtardı. Mohamed ve Fernandes'in golleri ise dönüş için yeterli olmadı. Alanya özellikle ilk yarı çok akıllı alan savunması yaparak ve önde baskı uygulayarak Galatasaray'ın kolay pas yapmalarına izin vermedi
MHK'nin Bitigen'i maça, Özkahya'yı VAR'A ataması Galatasaray'ın psikolojisinin sinir uçlarına dokunmak gibiydi. Abdulkadir Bitigen FIFA kokartını taktıktan sonra kendini Collina zannetmeye başladı. İlk golün öncesinde Babacar'ın Donk'u itmesi fauldü. Aynı Bitigen orta alanda bu tür itmelere düdük çaldı. Emre Kılınç'a yapılan penaltıyı Uilenberg verdirmedi. Üst üste yapılan iki seminerde Uilenberg Türk hakemlerine, "Savunma oyuncusu ceza alanı içinde topa dokunduktan sonra rakibinin ayağına basarsa penaltı vermeyeceksiniz" demiş. Galatasaray'da büyük alkışı maç boyu çalışkanlığıyla ön plana çıkan Mohamed aldı.

ADİL VE ETİK DEĞİL!
Adalet kuvvetli, kuvvetliler de adaletli olmalı.. TFF'nin Disiplin Kurulu üyeleri koltuktan aldıkları güç ve yetkiyle Arda Turan üzerinden Galatasaray'a operasyon yapıyor. Küfür etmem, edenden de nefret ederim. Arda Turan'ın bir kaptan olarak söylemi doğru değil. Ancak hakem ve temsilci raporları olmadan sosyal medya görüntüleri üzerinden Arda'ya ceza vermek adil ve etik değildir. Yayıncı kuruluşun bazı maçlarda ekrana getirdiği görüntülere birçok oyuncu küfür ederek yakalanmıştır. Bunun son örneği Serdar Aziz'dir. Hakem Atilla Karaoğlan'a Serdar'ın ettiği ağır küfürleri bizler ekranda gördük. Ceza var mı; Yok.. Kural gereği görüntüye göre ceza vermek Caner Erkin'in küfürden aldığı 6 maçlık cezadan sonra kaldırıldı. Arda'ya öznesi olmayan "Adam" vurgusundan ceza vermek koltuktan güç alanların adaletsiz bir tavrıdır. Bu ceza "Hırsız-Polis" gibi kamera korsanlığını hayata geçirecektir. Dünyada emsali olmayan cezayı veren Disiplin Kurulu üyeleri artık arkalarını korumak zorunda kalacaktır çünkü o kameralar onları da kovalayacaktır.
BİZE ULAŞIN