Luyindama planları bozdu
03 Nisan 2019, Çarşamba

LEVENT TÜZEMEN

Luyindama planları bozdu

Galatasaray ve Yeni Malatya, finali öyle istiyorlar ki maça ideal kadroları ile çıktılar. Erken golü hedefleyen Galatasaray ilk 20 dakika içinde Malatya kalesinde ciddi bir baskı kurdu. Özellikle Emre Taşdemir, Ndiaye ve Onyekuru üçlüsünün pas ortaklığı soldan etkili bindirmeler yarattı. Ancak finalde Emre'nin orta kalitesi düşük kaldı. Malatyaspor, Türkiye'nin en iyi kompakt futbol oynayan takımı. Alan savunmasıyla Galatasaray'a geniş alan bırakmadılar. Pasın ve topun patronluğuna hiç soyunmadılar.
Malatyalı oyuncular, sürekli Galatasaray'ın savunmada yapacağı hataları bekleyip hızlı kontratakları kovaladı.
Sakat Diagne ile gıda zehirlenmesi yaşayan Belhanda'nın oynama istekleri beni çok şaşırttı. Çünkü yabancı futbolcular asla özveride bulunmaz. Sakatlıkları iyileştikten sonra futbola dönerler.
Belhanda, coşkulu ve istekliydi. Diagne yine Trezeguetvari ortaları bulamadı.
Malatya'nın savunmasındaki Mina, Diagne'ye yapışık oynamaya özen gösterdi.
Oyunun hakimi Galatasaray, pozisyon üretmekte çok zorlandı. Onyekuru, çok rahat kafa vuracağı pozisyonda vuruşu yapamaması bence VAR'da çok net incelenmedi. Çünkü Chebake'nin sol eli ile teması var. Koşan oyuncuya hafif bir itme yapsan düşer. Demek ki Umut Meler ve VAR'daki Arda Kardeşler pozisyona inanmamışlar. Luyindama da riskli oynama huyundan vazgeçmeli.
Aynı Luyindama, Galatasaray'a zarar vererek göz göre göre bir faul yaptı ve kırmızı kart görüp oyundan atıldı ve tur şansını zora soktu. Oysa Galatasaray, ikinci yarıya mükemmel başlamış Mariano ile rakip kalede etkili olmaya başlamıştı.
Luyindama'nın kırmızı kart görmesi Galatasaray'ın oyun planlarını alt üst etti. Erol Bulut, Kamara'yı oyuna alarak G.Saray defansını ciddi zorladı. Bifuoma ise iki net pozisyonu harcadı. Rövanş maçı yine kıran kırana olacaktır. Golsüz gecenin en iyisi Mariano oldu.
BİZE ULAŞIN