Taşları döksünler
17 Aralık 2017, Pazar

LEVENT TÜZEMEN

Taşları döksünler

G.Saray'da başkanlık yapmış insanların medya üzerinden birbirlerine salvo atışları yapması yakışık durmuyor. Başta efsane başkan Faruk Süren olmak üzere Adnan Polat ve Ünal Aysal'ın hem mevcut yönetime hem de birbirlerine sarf ettikleri sözler kamuoyunda G.Saray düşmanlarına koz verdiği gibi camia içinde de ayrışmalara çanak tutuyor. Polat'ın "Galatasaray'da iç barış olmadan, herkese eşit mesafede duran bir iç tüzük yapılmadan ve hırsızlıklar masaya konmadan Galatasaray'ın iyileşeceğine inanamıyorum" söylemleri camia içinde ciddi bir sıkıntı yaratacaktır. G.Saray'da stadı bitiren, şirket birleşmelerini gerçekleştiren Polat'a karşı kongrede gerçekleştirilen ibrasızlık hareketi büyük haksızlıktı. Polat, mahkeme kanalıyla kendisini ibra ettirse bile mali kongrede yapılan bu ibrasızlığı bir vefasızlık olarak görüyor ve camiadan iade-i itibar bekliyor.
Süren, Polat ve Aysal'ın ortak bir yönleri var. Üçüne de G.Saray Genel Kurulu gayrimenkullerin kullanılması konusunda gereken yetkiyi vermedi. Dursun Özbek'in ortada sportif bir başarısı yokken ve daha önce yönetimlerde görev almamasına rağmen Riva ve Florya projelerini hayata geçirmesini üç eski başkan kabul etmiyor. Çünkü üçü de 'bizim birçok icraatımız oldu, birçok başarıya imza attık, bize vermediğiniz yetkileri Özbek'e nasıl veririsiniz' şeklinde resmen camiaya serzenişte bulunuyorlar. Ayrıca Aysal ile Polat arasında yaşanan sözlü düelloda kim haklı? Ünal Aysal, "Polat'tan görevi devraldığımda 328 milyon dolar borç vardı. Alacaklılar kapıdaydı, kasa tam takırdı. Ben G.Saray'ı 328 milyon dolar borçla bıraktım" diyor. Ama bildiğim kadarıyla Aysal yönetiminde G.Saray'a ciddi bir para girişi oldu. Hatta kendisine "Gel bu paralarla G.Saray'ın banka borçlarını öde" önerisi yapıldı. Aysal ise "Ben Galatasaray'a borç ödemeye gelmedim başarı için görev aldım" diyerek banka borçlarını kapatmayı reddetti. Özbek de G.Saray'ın Avrupa'dan men cezasının Aysal'ın yaptığı pahalı transferlerin neden olduğunu söyledi. Aysal ise "UEFA ile yapılan görüşmelerde mağazacılık AŞ'yi katsaydınız ceza almazdınız" diyerek Özbek'i suçladı. Başkanlar arasındaki kavga sadrazam ve 3 mektup hikayesine benziyor. Bence birbirlerini yaralayıcı sözler söyleyeceklerine 'konu G.Saray ise gerisi teferruattır' sözündeki gibi bir araya gelip eteklerindeki taşları döksünler. Çünkü başkanlık düzeyindeki bu seviyesiz tartışmalar Galatasaray'a yakışmıyor.

ADNAN POLAT NE DEDİ?
600 milyon dolar buhar oldu

Bize kuruşun hesabını soranlar bir kez olsun 600 milyon dolar nereye uçtu diye sormadılar. 600 milyon dolar yok oldu, buhar oldu gitti. 2011-2017 döneminde 7 yılda Galatasaray'ın harcadığı para 2 milyar dolara yakın. Ünal Aysal, Galatasaray'ın menkullerini, Dursun Özbek de gayrimenkullerini eriterek Galatasaray'ın geleceğini karanlık bir noktaya doğru taşımaya devam ediyorlar. Bugün Galatasaray, Galatasaray'ı bilmeyenlerin elinde kaldı. Dursun Başkan Galatasaray'daki 300 milyon yolsuzluğu çıkıp açıklayamıyorsa bağımsız ve özgür değildir.

Görev Süresi: 1148 gün
1 Lig Şampiyonluğu
1 Türkiye Süper Kupası


ÜNAL AYSAL NE DEDİ?
Polat boş kasa bıraktı

Eski başkanlara ve G.Saray'a hizmet etmiş insanlara dönük bu tip saldırıları ve haksız itibarsızlaştırma çabalarını ayıp ve yersiz buluyorum. Defalarca resmi organlarca belgelenmiş rakamlar ortadayken ve 2011'de Polat'ın bana sıfır nakitli boş bir kasa, 328 milyon dolar borç-alacak farkı, bir sürü haciz, ipotekli mal varlığı ve bütün spor dallarında 3 yıllık bir başarısızlık devrettiği herkesin malumuyken benim ayrıca bir kere daha bu tip gerçekleri sizlere tekrarlamam hepimiz için zaman kaybı olur. Kaybedildiği iddia edilen 2 milyar TL'lik (600 milyon $) hayali rakamın nereden kaynaklandığını anlamam mümkün değil.

Görev Süresi: 1260 gün
2 Lig Şampiyonluğu
2 Türkiye Süper Kupası
1 Türkiye Kupası
BİZE ULAŞIN