Bu “Milli Takım” olur!.
26 Mart 2016, Cumartesi

HINCAL ULUÇ

Bu “Milli Takım” olur!.

Her ne kadar "Ahı gitmiş, vahı kalmış" da olsa, İsveç bir yerde İsveç.. Onların önünde Antalya'da ortaya koyduğumuz ilk Fransa sınavı notum olumlu..
Dünya futbolunun gelmiş geçmiş en iyi üç devinden biri Cruyff'un (Ötekiler Pele ve Maradona tabii) öldüğü gün, onun kaptanlık yaptığı 1974 Hollandası ve onun Teknik Direktörlük yaptığı 1992 Barcelona'sının oynadığı Total Futbol'un temeli 4-3-3 ile sahaya çıkan Fatih Terim'in çocukları maçın başından itibaren oyuna hakim oldular ve keyifle izlenen bir futbol sergilediler. Hücum yanı, Arda, Cenk (Gördün mü Cenk'i Şenol Güneş?.) ve Volkan gibi fevkalade yetenekli oyunculardan oluşan Toplu Hücum/ Toplu futbolu, hele ileri çıkan iki bekimiz Gökhan ve Caner'le çok ümitvar oynadık.
Harika hızlı ve rakibi dağıtan hücumlar yaptık. Savunmaya hızlı döndük. Aradaki normal hatalar sonucu gelişen rakip kontrataklarında da kalecimiz Volkan Babacan müthiş kurtarışlar yaparak, yerine hala ve tam da maç günleri başkasını pazarlayan medyanın ağzını tıkadı.
Bu takım 4-3-3 oynamalı.. 90 dakika ve skor ne olursa olsun!..
Hatalarımız mı?.
Özellikle ikinci yarıda İsveç golünü adeta davet ede ede, davul zurna ile yedik. Böyle aptalca kendi sahanda kapanır ve santrayı geçmeyi unutursan, adamlar eninde sonunda bir tane atarlar. Hatta bir tane daha atarlardı.
Selçuk liderliğinde o geriye ve yana "Topa sahip olma/ Tiki Taka" oyununu, ileriyi tamamen unutur, oyunu kendi sahanda kabul eder ve press yapan rakip önünde dar alanda paslaşmalara çevirirsen, intiharı hazırlarsın. Hazırlık maçının en önemli dersi bu olmalı..
İkincisi..
Fatih Hoca, futbolcularına, başta Volkan, Oğuzhan, Selçuk olmak üzere, kaleyi gördükleri anda, ikiletmeden, gelişine vurmayı ezberletmeli. O mesafeden frikik olsa, baraja rağmen atmaya koşanlar, hem de önleri bomboşken, şut atmaktan korkuyorlar. Maçı izleyin.. 20-25 metreden atılmayan ne şutlar var.. Hatta düzeltip vurmaya dahi vakitleri varken vurmuyorlar. Sorumluluk almaktan mı korkuyorlar?.
Fatih Terim, Semih'i bu takıma mutlak kazandırmalı.. Semih yazıldığı gibi formsuz falan değil. Hazır. Sadece maç eksiği var. Oynarsa, Fransa'nın yıldızı olur. Oynatılmazsa, eksikliğini çok hissederiz. İsveç önünde hissettiğimiz gibi..
BİZE ULAŞIN