Bu lig bitti!
03 Mart 2016, Perşembe

HINCAL ULUÇ

Bu lig bitti!

Fenerbahçe Şam-pi-yon! Fenerbahçe sezon sonunda 4. yıldızı takacak. Hep iddia ediyorum bu maç, Fener'in kazanmasına göre planlandı. Deniz Ateş Bitnel'in bitirilmesi tesadüfi değil. Bitnel'i öyle bir linç ettiler ki, hiçbir hakem kendisine itiraz edene kart gösteremiyor

Beşiktaş savunmasının en güvenilir savunma adamı İsmail ve Beck... İlk yarıda Volkan ve Alper öyle bir oynadılar ki Beşiktaş savunmasının en güvenilir adamları sağda ve solda perişan oldu.
Ortada oynayanlar da ne yapacaklarını şaşırdılar.
Fenerbahçe'yi 10 kişi oynatan Van Persie yerine sahada bu iki kanat adamının arasında Fernandao olsaydı maç 15. dakikada biterdi.
Beşiktaş yavaş yavaş ısınıp Fenerbahçe belasının nereden geldiğine önlemler alma çabasına girerken, Fenerbahçe, Pereira'nın aynı hatasına düştü; 1-0' ın üzerine yatmak!
Fenerbahçe geriye çekilince Beşiktaş atak yapar gibi göründü.
Van Persie, Fenerbahçe'yi nasıl 10 kişi oynatıyorsa Gomez de Beşiktaş'ı 10 kişi oynatıyor. Artı; Beşiktaş'ın orta sahasındaki adamların hücum güçleri sıfır, Oğuzhan dahil!

Beşiktaş, G.Saray gibiydi!
Kendi sahasına çekilmiş F.Bahçe'nin üzerine bir tek hızlı akın yapamadı Beşiktaş. Aynen G.Saray gibi oynadı.
Yana geriye, yana geriye..
İstatistiklere baktığın zaman top daha çok Beşiktaş'ta kalmış. Neden? Topun oynandığı yer Beşiktaş sahası! 1-0 galipken Fenerbahçe'nin futbolcusu geri zekalı mı gitsin, saldırsın. Sen orda kendi kendine yana geriye oyna!
Ne zaman ki ileriye topu çıkardılar F.Bahçe müthiş bir pres yaparak hücuma kalktı. Savunma nasıl yapılır?
F.Bahçe'nin hocası Pereira da en zayıf yerlerinin savunma olduğunu bildiği için hücumcularına dahi pres görevi vermiş O Alper ile Volkan her tarafa koştular.
Anlamadığım tek şey oyunun en iyi ismi o Alper neden ilk oyundan alınan isim oldu. Çocuk kenarda ağlamış. Ben olsam ben de ağlarım. Ben sahanın yıldızı olacağım ve oyunun bu hale gelmesinde başrol oynayacağım ve ilk oyundan ben alınacağım!
Efendim Diego'nun varlığı yüzünden Alper'i koymuş savunmayı güçlendirsin diye. Nani çünkü geriye o kadar yardım etmiyormuş da.
Bunu da yorum diye yazmışlar. O yorumun yanına dipnot koyması lazım;
"Yahu Pereira sen geri zekalı mısın?" diye. Fenerbahçe'nin kazanması gereken bir maç!.
F.Bahçe bu oyununu sürdürseydi birinci devrede iş ferah ferah biterdi. Fernandao da olsaydı daha rahat biterdi.

Cenk 11'de başlamalı
İkinci yarıda F.Bahçe'nin geri çekilmesi, Pereira'nın 1-0'a razı olması Beşiktaş'ı öne çıkardı. Şenol Güneş'i değil! Güneş kim ne derse desin Pereira'dan daha korkak bir teknik direktör.
Onun hesabı da belki; 1-0 ile ben ikili averajda geriye düşmüyorum, genel averajda da öndeyim. Farkı korumam iyi olur! 3 puan geçecek Fenerbahçe!
Cenk'in oyuna girdiği zaman Beşiktaş'ın oyun gücünün nasıl değiştiğini ben biliyorum da Şenol Güneş bilmiyor mu? Ne zaman oyuna soktu?
İkinci golü yiyince… Averaj durumları bozulunca yani! 2-0 oldu.. Karşılaşmanın değeri 4 puana (!) çıktığı zaman Cenk'i oyuna aldı ama çok geç kaldı.
Maç boyunca hücum etmeyi hiç düşünmedi.
Güneş de biraz yürek olsaydı, F.Bahçe'yi iyi etüt etmiş olsaydı; maça Cenk ile başlardı. Yanında da Gomez olurdu. 4-5-1 oynayacağına 4-4-2 oyna!
Ama önce analiz etmiş olman lazım maçı. Sen bunu yapmayınca orada Gomez diye telefon direği. Top ayağına gelecek diye bekliyor. Başka bir iş yaptığı yok. Olcay sahada yok! Oğuzhan sahada yok! Quaresma tek başına her tarafa koşturmakla meşgul. Şenol Güneş de seyretmekle meşgul.

Gol atmayı hiç düşünmedi
Neden çünkü gol atmayı değil yememeyi düşünüyor. Bu maçın iki günahkarının ikisi de iki takımın koçu. Şenol daha çok ikram etti. F.Bahçe savunma kadrosu olarak biraz daha öndeydi. Birbirine en alışmış iki stoper vardı sahada iyidir, kötüdür o ayrı; Kajer ve Alves… Öteki tarafta ilk defa birbirlerini gören Marcelo ile Delgado… Maçın bir de öbür tarafı var; madalyonun diğer yüzü yanı; ben her zaman iddia ediyorum ki bu maç, Fenerbahçe'nin kazanmasına göre planlandı zaten! Deniz Ateş Bitnel'in bitirilmesi.
Bitnel'e "Kardeşim sen ne biçim hakemsin. Futbolcunun üzerine niye gidiyorsun. Bakma, görme dön arkanı yürü!" diye başlayıp 1 hafta boyu devam eden nasihatlerle Türkiye'de ısrarlı devamlı taktik faul yapanlara ve israrlı devamlı hakeme itiraz edenlere kart çıkarmanın önü tıkandı.
Bunları Türkiye'de devamlı yapan kim? Hakemi baskı altına alan, Bu işaretlerle tribünleri baskı altına alan kim?
Deniz Ateş Bitnel'in yarı kafasındaki bir adamla F.Bahçe'nin 11 kişi ile maçı bitiremeyeceği belliydi.
Bitnel'i öyle bir linç ettiler ki hiçbir hakemde kendisine öyle itiraz edene kart çıkaracak hâl kalmasın!

Denizli'yi giderken bile tanıyamadım
Benim tanıdığım Denizli bu değil.
Sahaya çıkardığı kadroya bakıyorum, saçma sapan! Maçtaki değişikliklere bakıyorum facia. Buraya G.Saray'ı kurtarmaya mı geldi, batırmaya mı diye kendime soruyorum. Antep'te yenilmişsin. Senin Akhisar ile çok önemli bir maçın var. Önce Akhisar'ı yeneceksin ki kupada devam edeceksin. Kupa Avrupa yolu. Galatasaray için çok önemli Avrupa...
Denizli tutup hemen istifasını veriyor.
Oysaki demesi lazımdı ki, "Akhisar ile çok önemli maçımız var. Bu maç sonrası açıklamalarımı yaparım." Benim tanıdığım Mustafa Denizli böyle yapardı.

Çakır eyyamcının kralı
Beşiktaş derbisinde işini ciddi yapan bir hakem olsa Fenerbahçe maçı 8 kişi ile bitirebilirdi
kinci aşama şuydu; bu maçı yönetecek Cüneyt Çakır'dan başka hakem yok! Cüneyt Çakır, Türkiye'nin bilinen en eyyamcı hakem. Avrupa'da ne yaparsa yapsın! Çünkü orada UEFA'nın FIFA'nın gözlemcisi oturuyor. İyi olmaya mecbur. Arsenal seyircisini çıldırtacak kadar Arsenal alehine düdük çalabiliyor.
Ama Kadıköy'de çalmayacağını biliyor: Eyyamcıların kralı.
Benim gezetelerimin yazarları söz birliği yapmış gibi "Cüneyt Çakır'ın nasıl eyyam " yaptığını yazdı. Ama maçtan sonra yazdılar.
Karşılaşmadan önce "Bu eyyamcı hakemi niye bu maça tayin ediyorsunuz" diyen çıkmadı. Beşiktaş'ın başkanı Fikret Orman dahil. Beşiktaş'ın haklarını savunan yok!
Birinci kartları gösterirken herkes dedi ki, "Bu Fenerbahçeli futbolcuların beraat kartları. Birinciyi gören artık ikinciyi görmez!" dediler.
Caner oyundan giderdi. İttifak halinde benim yazarlarım, aynı şeyi yazdılar.
Volkan o ısrarla arka arkaya yaptığı faullerden dolayı giderdi. Hatta o karıştığı olayda doğrudan "Kırmızı"yı dahi görür atılırdı. Bruno Alves de… Yani işini ciddi yapan bir hakemle Fenerbahçe maçı 8 kişi ile dahi bitirebilirdi.
F.Bahçe 11 kişi ile maçı bitirdi.
Çünkü Fenerbahçe'nin 11 kişi ile maçı bitirmesi ve kazanması herkesin işine geliyor. Medyanın işine geliyor, federasyonun işine geliyor, yayıncı kuruluşun işine geliyor… Yani 350 bin satan gazete, Fenerbahçe kazanınca 500 bin satıyor.
Ben bunu şahsen yaşadım Gelişimspor'un başındayken.
Çok iyi hatırlıyorum;
Beşiktaş maçı 3-1 kazanmış.
Satış müdürü geldi "Kapağa Fenerli resim koyalım" dedi. Çünkü F.Bahçe kapakta olura satış artıyor.
Beşiktaş'ı kapak yaptığında derginin trajı artmıyor. Benim patronum Ercan Arıklı "Hadi lan" dedi gönderdi adamı. Şimdi kim gönderebilir?

Doğan Koloğlu kovuldu!
Galatasaray'ın 3-2 Fenerbahçe'yi yendiği maç sonrasında Hürriyet'in spor servisi müdürü Doğan Koloğlu ağabey 1 gol resmi Galatasaray'dan 1 gol de Fenerbahçe'den koydu.. Erol Simavi kovdu Doğan Koloğlu abiyi..
"İki resim yeri varsa ikisini de Fenerbahçe'den koyacaksın.. Biz Fenerbahçelilere satıyoruz bu gazeteyi" diye...
Hürriyet hâlâ o zihniyetle çıkar!
Bakın benim yazımın başlığı "Fenerbahçe şam-pi-yon" Lig bitti arkadaşlar, öyle averaj maveraj yok ... Fenerbahçe bu sezonun sonunda 4. Yıldızı takacak.
Beck'e niye kırmızı kart göstermedi Cüneyt Çakır? Çünkü Beck'e kırmızı çıkarsa F.Bahçe'den en az üç futbolcuya daha kırmızı kart göstermek zorunda kalacaktı. Bu nedenle diyorum 4. Yıldızı takacaklar diye. Eyyam, eyyam…

Çakır tabelaya göre çalar
Bütün mesele şurada; Cüneyt Çakır'ı yargılarken tabelayı hiç unutmayacaksınız.
Henüz 3. dakikada Fenerbahçe 1-0 önde. Çakır'ın işi artık o skoru muhafaza etmek! Olabildiğince dengeli olmak zorunda.
Şayet Quaresma o topu dışarı atacağına içeri atsaydı bambaşka bir Cüneyt Çakır yorumları görmeye başlayacaktık yeniden. Birinci golün faul kararı verdiği gibi. Volkan'ın yaptığı sarı kartlık faulü görmedi. Yan hakem verdi o faulü.. Cüneyt eli ile devam işareti verdi. Ne olur ne olmaz diye! Verse belki gol olur diye! Cüneyt Çakır'ın bütün kararları tabela ile bağlantılı!
Tek düşüncesi tartışılacak karar vermesin, verdiği kararlarda dengeli görünsün.
Bak buraya penaltı vermedim ona da vermedim! O sırada 1-1 olsaydı skor, Van Persie'nin penaltısını verirdi.

Yazarın Diğer Yazıları

TÜM YAZILARI
BİZE ULAŞIN