Rakibimiz Fransa!
23 Mart 2019, Cumartesi

FATİH DOĞAN

Rakibimiz Fransa!

Şenol Güneş'in tarihe bıraktığı izler, EURO 2020 yolunda geleceğe umutla bakmamızı sağlıyor. Fransa ile birlikte gruptan rahat çıkacağımıza inanıyorum. Takım ritimleri eskisi gibi olmayan ne Arnavutluk ne de yıllardır başımızın belası olan İzlanda bu grupta bize rakip olabilir.
Arnavutluk karşısında 3 puandan fazlasını aldığımızı düşünüyorum. Büyük ihtimalle Eskişehir'de de ürkek Moldova'yı yenerek, 8 Haziran'daki Fransa erken finaline 6 puanla gireceğiz. İşkodra'da tecrübeyle kazandık. Genel olarak tempomuzun ve oyun derinliğimizin iyi olmadığını söylemeliyiz. Mecburiyetten de olsa defansın göbeğindeki Kaan- Merih ikilisi güven vermedi. Burada farklı alternatiflerin denenmesine ihtiyaç var. Başakşehir'de stoper oynamaya alışmış Mahmut biraz oyun kurmayı yadırgadı. Mevkisini tek yadırgayan o değildi. İkinci yarıda Burak'ın açtığı yoldan ilerleyerek ikinci golümüzü atan Hakan, "Ben sol kanatta verimli olamıyorum. Yerim forvet arkası" der gibiydi. Cenk'in kanattaki beklenenden daha düşük performansı eklenince kanat oyununda etkisiz kaldık. Ancak işin ilginç yanı golüyle Hakan, asistiyle Cenk, skora direkt katkı sağlayarak oyunumuza değer kattı.
Arnavutluk'un 7 savunma özellikle oyuncuyla oynaması ve İtalyan teknik adam Panucci'nin uzun toplarla Balaj ve Uzuni'yi golle buluşturma planı tutmadı. Burak Yılmaz, Emre Belözoğlu, Gökhan Gönül, Okay Yokuşlu ve Mert Günok performansını en çok beğendiğim oyunculardı. Özellikle Kaptan Emre'nin Arnavutluk maçında sahada kaldığı 64 dakikada boyunca hırsını görünce, "Haziran'a kadar değil istediğin kadar oynar!" demek içimden geldi. Şenol Güneş'le EURO 2020'ye mutlaka gideceğimize inanıyorum. Bu yüzden gitmek değil orada yükselmenin planları yapılmalı...
BİZE ULAŞIN