Ali Palabıyık oynadı!
24 Eylül 2017, Pazar

FATİH DOĞAN

Ali Palabıyık oynadı!

Real Madrid'de yıllarca üst düzey maçların değişmez ismi olmuş son Avrupa Şampiyonu Portekiz'in defanstaki yıldızı Pepe, 67. dakikada bir anda kendini tuş vaziyetinde yere bıraktı. Birinin müdahalesiyle değil... Maçı çığrından çıkaran hakem Ali Palabıyık, dünyanın en komik faul kararını verdiği için! Bu komediye, bu rezilliğe tahammül edemediği için...
Valbuena'nın kendini yere atmasını görmeyen Palabıyık, kararına kızan Şenol Güneş'i de sahadan atmakta bir beis görmedi.
Nereden baksan hakem rezaleti. Tuttuğun elinde kalıyor.
Kontrolünü kaybetmiş Palabıyık, yardımcısı Cem Satman'la 61'de Negredo'nun bariz golünü ofsayt diye iptal ediyor. Cenk'in ikinci yarıdaki haklı penaltısını görüp çalmıyor, belki de çalamıyor. Gerisi teferruat. Golü ve penaltıyı verse Beşiktaş maçı çevirecek ve sanki başı belaya girecek!
Sadece maçın sonucuna tesir eden bu hataları değil pozisyon ve kartlardaki adaletsizlik bir hakemin, bir maçın akışını nasıl değiştirebileceği konusunda seminer konusu olur. İlk yarıda Oğuzhan ve Atiba'ya gösterdiği sarı kartlardaki ucuzluğa bakın, bir de Ozan Tufan'ın Atiba'yı tekmeyle arkadan indirişini görmeyişine... Ali Palabıyık adeta şunu dedi:
"Ben futbol oynayana, oynamak isteyene değil, kaos oluşturana prim tanıyorum!" İddia ediyorum; 11'e 11 ya da 9'a 9 hiç farketmez, Beşiktaş, bu kaos ortamı ve buna fırsat veren yeteneksizliğini kartlarla örtmeye çalışan Palabıyık olmasa en kötü kaybetmezdi...
Şundan eminim yarın birileri Quaresma, Neto ve İsmail'e gösterdiği haklı kırmızıları öne çıkarıp "muhteşem yönetti" diye alkışlayacaktır.
Fenerbahçe'yi özellikle ikinci yarıda kollayan kararlarıyla belki de alkışı hakediyordur!
Fenerbahçe'ye can suyu olduğu ve yarışın içinde tuttuğu için....

"Yeteneksizliğini kartlarla örtmeye çalışan Palabıyık olmasa Beşiktaş kaybetmezdi"
BİZE ULAŞIN