El serbest!
20 Mart 2016, Pazar

FATİH DOĞAN

El serbest!

Beşiktaş'ın rakiplerine duyurulur! Ceza alanı içinde kaleci dışında da topu elle kesebilir, pozisyonu bozabilirsiniz! Rakip Beşiktaş ise cezai müeyyidesi yoktur! Bunu ben değil hakemler söylüyor. Trabzonspor maçında Mustafa Yumlu'nun eliyle kestiği topa Bülent Yıldırım ve ekibi devam demişti. Dün de Antalya maçındaki Hüseyin Göçek 54'de Olcay'ın ortasında Diego'nun eline çarpıp bozulan pozisyona 'Devam' dedi. Hakemler ne tesadüftür iki haftadır elleri kolları görmeyince doğal olarak böyle bir sonuç ortaya çıkıyor.
Hüseyin Göçek, 5. dakikada Necip-Eto'o pozisyonuna emin olamayıp bu penaltıyı vermediyse daha vahim. Tribünden emin olamayınca güvendiğim iki hakem hocasını aradım. Biri "Penaltı çok ağır olurdu. Karar doğru", diğeri "Penaltıyı vermeliydi" dedi.
Konu şu; Kararın doğruysa arkasında dur. Yanlış olduğunu düşünüyorsan bir başka penaltıyı vermeyerek dengeleme. Yani eyyam yapma.. Atiba'nın yaka paça tutulmasına da birçok hakem tarafından penaltı kararı verilirdi ama Hüseyin Göçek görmemeyi tercih etti.
Futbol kuralları açık. Ceza alanının içinde kalecinin dokunulmazlığı var. Oyuncu girerken kontrollü olmak zorunda. Mbilla topu kontrol eden Boyko'ya öyle bir giriyor ki, kafası kanayıp 3 dikiş atılıyor. Karşılığı kontrolsüz giriş ve yüze-kafaya tehlikeli hareketten direk kırmızı. Ancak Göçek sarıyla geçiştirerek büyük hata yapıyor.
Nereden baksan tutarsızlık, nereden baksan ikiyüzlü standartsızlık...
Isınırken Tolga sakatlandı, Quaresma erkenden sarardı. Herşeye rağmen Beşiktaş, Şenol Güneş'in doğru hamleleriyle kazandı. Gomez vuruş tercihlerinde hatalar yaptı. Oyunu kanatlara indirmeyi başaran Beşiktaş'ta oyuncuların ortaları ezbere, hesapsız yapması gol sayısının artmamasındaki diğer faktörlerdi.
Maçtan önce taraftarın iki güzelliği vardı. Teröre lanet ve teröristlere meydan okuma. Diğeri bütün tribünlerin Eto'o'yu çağırıp alkışlaması ve onurlandırması. Güzellik ve Fair Play arayan buraya baksın...

BİZE ULAŞIN