Kesinlikle net bir penaltıydı!
19 Şubat 2018, Pazartesi

ERMAN TOROĞLU

Kesinlikle net bir penaltıydı!

Öncelikle G.Saray dün takım olarak oynayamadı. Diyeceksiniz ki "Ne demek takım olarak oynayamadı?" Aynı anda rakibe baskı yapıp, aynı anda topu alıp hücum edeceklerdi. Ama 3 kişi baskı yaptı, iki kişi yapmadı, iki kişi yaptı, dört kişi yapmadı! O zaman hep beraber oyundan düştüler. Oyuncular arasında inanılmaz kopukluklar oldu ve maçı da kaybettiler.
Şu cümleyi net söylemek lazım; Kasımpaşa takım olarak iyi oynadı, çok iyi mücadele etti ve net bir galibiyet aldılar. Bir taraf takım gibi oynamayıp, diğer taraf oynarsa daha iyi takım mücadelesi veren taraf maçı kazanır. "Galatasaray'da kim iyiydi?" derseniz, Donk... Şu anda Galatasaray'ın en iyi transferi gibi ama diğerleri ona yardım etmediler. Mesela Gomis... Tamam maçın başında düştü ama çok tuhaf işler yaptı. Peki maçın kırılma anı neydi? Kasımpaşa'nın kazandığı penaltı. Milletin kafası karıştı. "Penaltı değil" diyen fanatikler de var. Aslında hiç kafa karışacak pozisyon değil. Serdar Aziz, rakibi topla üzerine gelirken bir defans oyuncusunun yapmayacağı acemilikle, ceza alanı içinde direkt topa müdahale etmeye kalktı. Serdar Aziz topa direkt müdahale ederken sol ayağıyla topa yüzde 100 hâkim olamadı. Çünkü hamle yaptığı sol ayağının dış tarafı topun üst kısm-ı na değdi. Topa müdahale var ama o ayak gitti, rakibin sol ayağının dışına darbe oldu. Kesinlikle net bir penaltıydı. Hatta yanında bir de sarı gerekirdi. Hakem olarak bunu yapıyorsun iyi, çok da güzel. Peki ikinci yarıda Donk buna benzer bir müdahale yapıyor ama faul çalmıyorsun! Aynı hakem, aynı maç, benzer pozisyon, işte çifte standart!
Galatasaray, Terim'in gelmesiyle bir ara gazı aldı. Ama günler geçtikçe bu gazın yetmeyeceği belli olmaya başladı. Şimdi düşünün büyük paralara Belhanda'yı alıyorsunuz, bu adam maç 3-0'ken 90+3'te oyundan atılıyor. Demek ki Terim, disiplini tam verememiş bu gözüküyor. Kasımpaşa yönetimi Kemal Özdeş'i görevden uzaklaştırıp, bir maceraya girmeye kalktı. Ama yanlıştan çabuk döndüler. Aynı gün, üç saat evvel Trabzonspor'un Başakşehir ile oynadığı maçı seyrediyorum. Fenerbahçe maçında sahada hayalet gibi gezen, ayakları yerden kesilmiş Başakşehir takımı yoktu. Trabzon karşısında yardımlaşmaları iyiydi ve çok net bir galibiyet elde ettiler. Hem futbol oynadılar hem de rakibi oynatmadılar. Maç 1-0 bittiyse bu Başakşehirli oyuncuların son pozisyonlardaki yanlış değerlendirmeleri yüzünden oldu.
BİZE ULAŞIN