Tudor’u takım göndermiş!..
25 Aralık 2017, Pazartesi

ERMAN TOROĞLU

Tudor’u takım göndermiş!..

Öyle veya böyle Galatasaray yönetimi, doğru bir karar verdi... Tudor ile olmayacağını geç de olsa anladı, olay bu şekle geldi.
Artık Tudor'u tartışmak yanlış. Tudor'u tartışmak yanlış ama dün akşam şu net bir biçimde görüldü ki, futbolcular Tudor'u istemiyorlarmış.
Onunla bağlantılarını kesmişler. Bir şey daha net gözüktü dün akşam: Yönetimin göndermediği veya gönderemediği Tudor'u, futbolcular göndermişler! Peki şimdi aynı futbolcular, Fatih Terim'i gönderirler mi? Gönderirler de zor gönderirler. Çünkü bu takımın en az iki yere, hatta üç yere transfer ihtiyacı var. Bu takımın daha bir antrenman yemesi lazım.
Mesela rakibe baskı yapıyorlar. Yaptıkları baskı, rakip yarı alanda başlıyor ama bunu ya bir futbolcuyla, ya da iki futbolcuyla yapıyo-r lar. 4, 5 veya 6 futbolcu ile yapamıyorlar. En ileri adam ile en gerideki adam arasındaki mesafe çok fazla. O zaman rakip takım, 3-4 ayağa top yaptığı zaman, 5-6 kişi ayağa düşüyo.r Ve fuzuli yere enerji kaybı oluyor. 60 metre gidip, 60 metre geliyorlar. Halbuki topyekün pres yapıp oyunu daraltsalar daha az enerji harcayacaklar.
Enerji fazlasını hücumda kullanacaklar.
Kaliteli oyunculara sahipler.
Ayağa topu iyi yapıyorlar, teknik olarak iyi oyuncuları var ama yaşlılar.
22-23 yaşındaki bir adam ile 30 yaşındaki bir futbolcu aynı olmaz.
Fatih'in işi kolay değil. Ama bu seyirci rüzgarı ile Galatasaray defansif anlayışını geliştirirse, yani Galatasaray deplasmanlardan galibiyetler getirirse işi kolaylaşacak. Çünkü Fatih ve bu takım, iç sahada çok iyi işler yapacağa benziyo.r Ama fizik olarak da daha iyi duruma gelmeleri lazım. Fatih de formayı adaletli dağıtırsa sorunlarını hallederler. Belli Göztepe iyi bir takım ama gücü bir yere kadar. Galatasaray'ın baskısına fazla tepki gösteremediler. Hakem Yaşar Kemal Uğurlu, Yasin'in penaltısını es geçmek dışında iyi maç yönetti. Ama futbolcularla diyaloğunda daha mantıklı olmalı. Futbolcuya posta koymaya, üzerine yürümeye gerek yok. Zaten vücut dili olarak Türkiye'de hemen hemen en iyi hakem. O zaman az konuşacaksın, kartlarınla hareket edeceksin, futbolcunun üzerine yürümeyeceksin, ona saygı duyacaksın.

BİZE ULAŞIN