İzmir’de antrenman!
06 Kasım 2017, Pazartesi

ERMAN TOROĞLU

İzmir’de antrenman!

Beşiktaş ile Göztepe arasında kadro olarak büyük fark var. Siyah-beyazlılar, 90 dakikayı çok rahat götürdü. Seyrederken şunu görüyorsunuz; Göztepe bir atsa, Beşiktaş sıkarsa iki atabilir. Avrupa'da da rahatlayınca lig maçlarına biraz daha sarıldılar. Ama şu bir gerçek; Beşiktaş'ın orta sahasında hala bir sorun var. Bakınız! Quaresma, Cenk, Babel ve Talisca... Bunlarda bir sorun yok. Topu bu oyunculara getirirseniz, bunlar işi becerirler. Ama onlar orta sahaya yardıma gelmeye başlıyorlar. Eğer rakip orta saha ile bu dört ismin bağlantısını keser ve bu oyuncuları ortaya ve defansa yardıma getirirse o zaman Beşiktaş'ın işi zorlaşıyor. Çünkü bu dört oyuncu, enerjilerinin çoğunu top çıkarmak için geriye gelirken harcıyorlar. Bu sefer hücum güçleri azalıyor. Göztepe takım olarak bu bağlantıyı kesebilecek kapasitede değil. En üst düzey hücumcuları da olmayınca maçı çok rahat kaybettiler. Çünkü onların rakibi Beşiktaş değil. Öyle olmasına rağmen Fabri, özellikle oyunun başında birkaç pozisyonda iyi yer tutarak daha büyük tehlike çıkmadan pozisyonları engelledi.
Beşiktaş'ın bir avantajı sahaya çıkacak 11'in hemen hemen 8'i 9'u belli. Bu önemli bir avantaj. Dün de bunu çok rahat gördük zaten. Ama bir dezavantajları var kenarda oturan yedekleri hemen hemen hep aynı yerlerin adamları. Yani Beşiktaş'ın orta alanda en az bir hatta iki etkili alternatif futbolcusu olması gerekir. Eğer Avrupa'da daha fazla gidip, Türkiye Ligi'nde sezon sonuna kadar şampiyonluğu kovalayacaksa...
Bu kadar kolay maçta bile Hüseyin Göçek çok rahat düdükler çalamadı. Göztepe'nin attığı golde ofsayt var. O onun hatası değil. Ama ikinci yarıda gelişen bir Beşiktaş hücumunda Göztepeli Kadu'nun Beşiktaşlı Talisca'ya yaptığı hareket ceza alanı içinde mi çizgide mi dışında mı? Bu tartışılır. Ama pozisyonun nerede olduğu önemli değil. Neden? Çünkü hareket kesin faul ve bariz gol şansı olduğu için yapana kırmızı kart. Hüseyin Göçek, göstere göstere 'devam' dedi. Maç iki farklı devam etmese iş çok zorlaşacaktı. Beşiktaş, İzmir'de güzel bir antrenman yaptı ve rahat kazandı.
BİZE ULAŞIN