Şampiyonlar Ligi takımı!
18 Ekim 2017, Çarşamba

ERMAN TOROĞLU

Şampiyonlar Ligi takımı!

Beşiktaş, Türkiye'de kuzu, Avrupa'da kartal. Peki bu nasıl oluyor? Aynı takım...
Hemen hemen Türkiye'de ligde çıkan takımla, Avrupa'da çıkan takım arasında iki-üç isim farkı var. Peki neden böyle oluyor?
Çok basit, futbolcular maç seçiyorlar.
Tamam, Şampiyonlar Ligi maçı çok büyük vitrin. Ama Türkiye'de şampiyon olamazsan oraya nasıl gideceksin?
Şampiyonlar Ligi'nde Beşiktaş takımı rakibe top kaptırdığında bir futbolcu rakip takım tarafında kalıyor, diğer 9 futbolcu kendi kalesini korumak için rakip ve topun kend i kalesine doğru arkasında kalıyorlar. Yani tehlikeyi başlamadan orta alanda bertaraf ediyorlar, sonra da hücuma çıkıyorlar.
Peki aynı takımın Türkiye Ligi'nde oynadıkları maçlardaki görüntülerine bakın, özellikle hücumda olan hiçbir oyuncu (Cenk hariç) hiçbirisi rakiplerini kovalamıyor. Ben yönetimin yerinde olsam bu takıma bu tarz oynadıkları için ceza keserim.
Bakınız dün gecenin iki tane ismi va.r Bir tanesi Cenk... Şenol Güneş ona zaten gerekli süreyi veriyor, çok da güveniyor. Cenk de gerekli cevabı veriyor. Sahadaki mücadelesiyle, sahadaki profesyonelliğiyle, sahadaki adamlığıyla Cenk, Türkiye'de örnek bir futbolcudur. Diğeri Tolgay... Güneş ona gerekli şansı tanımadı.
Oğuzhan'ı daha fazla kullandı.
Dün akşam Tolgay'dan yana kullandı kararını, yanlış da yapmadı. İkisine de "Aynı tarz oynayan futbolcu" diyebilirsiniz belki ama bence aynı tip değille.r Hangi tarz olduklarını içerideki ve dışarıdaki maçlarda Şenol Güneş mutlak bundan sonra daha iyi değerlendirecektir.
Dün gece Beşiktaş, rakibe boş alan bırakmadı. Neden? Çünkü bütün takım top rakibe geçtiğinde hep beraber defans anlayışına girdiler. Hem alanları kapattılar, hem rakipleri... Türkiye Ligi'nde bunu yapmıyorlar.
O da onların sorunu. Çünkü Türkiye Ligi'nde şampiyon olamazsan Şampiyonlar Ligi'ne gidemezsin. Bu kadar basit. O zaman da iş, teknik direktöre düşüyor. Oyundan atılmayacak, takımına hakim olacak. Hem sahada, hem soyunma odasında!

"Şenol Güneş, Cenk Tosun'a gerekli süreyi veriyor, çok da güveniyor. Cenk de ona gerekli cevabı veriyor."
BİZE ULAŞIN