Rezalet ötesi!!!
07 Ekim 2017, Cumartesi

ERMAN TOROĞLU

Rezalet ötesi!!!

Şimdi suçlu bulmak kolay... Bugünlere nasıl gelindi o önemli! Üst üste yapılan büyük hatalar, bu sonucu doğurdu.
Yani neresinden bakarsak bakalım, bir fiyasko.
Ama şu çok net: Uzun zamandır başkalarının değil ama benim dile getirdiğim Türkiye'de bir Futbol Federasyonu fiyaskosu var.
Yaptıkları çok şey rezalet. En son yaptıkları rezalet de Lucescu'yu getirmeleri, Lucescu'nun gidip Arda'yı getirmesi ve bu maçta çıkardığı kadro. Neymiş efendim Arda'nın 100'üncü maçıymış! Yani 100'üncü maç tamam da Arda 100'üncü maça çıkacağına "çift sıfırlı" bir yere gidip orada rahatlasaydı hiç olmazsa Milli Takım bu duruma düşmezdi.
Arda maçtan evvel diyor ki; "Ben uzun zamandır oynamadım fizik olarak hazır değilim, ama mental olarak hazırım." Arda, mental olarak değil, metal olarak bile hazır değil.
Lucescu'nun dörtlü orta sahaya koyduğu 4 adama bakın. Arda, Emre ve Oğuzhan... Üçü de resmen muhallebi! Biraz Nuri var diş geçirecek o da devrede çıktı. Rakibe bakıyorsun. Orta sahada oynayanların hepsi "Deve Dişi" gibi futbolcular.
Basıyorlar, koşuyorlar, alıyorlar, atıyorlar, geliyorlar, gidiyorlar, dalga geçiyorlar!
Ey Federasyon! Büyük paralar verdiğiniz, yollarına kırmızı halılar serdiğiniz Lucescu nerede? Bazı futbolcuları kadroyu açıklarken unutan, sonra hatırlayıp çağıran Lucescu nerede? Daha ikinci maçında ceza almış beyefendi sahada yok! Neymiş? Ceza almış! Neymiş?
Hakem penaltı vermemiş, auttan gol atmış. Ey Lucescu sen daha geçen maç gitmiştin! Hırvatistan maçında hakem rakibin penaltısını verip Burak'a kırmızı kartı çıkarsa birinci maçta yoktun. Aslında Lucescu'nun kabahatı yok, Arda'nın kabahatı yok.
Aslında Arda'nın Kosova maçına giderken uçakta Bilal Meşe'ye söylediği bir cümle doğruydu... "Seni bu uçağa alanın" diye küfretmişti ya ana avrat! İşte suçlunun kim olduğunun cevabı bu cümlenin içerisindeydi!
Peki o uçağın patronu kimdi? Türkiye Futbol Federasyonu... Başkanı kimdi? Yıldırım Demirören...
Yıldırım Demirören... Bay Lucescu...
Arda Turan... Kol kola girin Türk futbolunu terk edin. Yeter artık! "Defolun gidin" diyemiyorum çünkü terbiyem müsait değil. Ben beyefendi bir adamım!

"Lucescu'nun dörtlü orta sahaya koyduğu 4 adama bakın. Arda, Emre ve Oğuzhan... Üçü de resmen muhallebi!"
BİZE ULAŞIN