Beşiktaş bildiğini okuyor!
03 Nisan 2017, Pazartesi

ERMAN TOROĞLU

Beşiktaş bildiğini okuyor!

Beşiktaş, Şenol Güneş'le şöyle bir özelliğe kavuştu; maça yüzde 80'le başlamıyorlar, hani var ya bir şarkı, "Aheste çek kürekleri, mehtap uyanmasın" şeklinde...
Rakip o sıralar baskı da kursa, Beşiktaş bildiğini oynuyor, acele etmiyor. Mümkün olduğu kadar pas yapıyor, rakibi koşturmaya çalışıyor. Beşiktaş'ın imha planı ikinci yarı başlıyor. Dün gece de aynen bu olayı yaşadık.
Gençlerbirliği öne geçer miydi? Geçerdi.
Fabri, tehlikeyi inanılmaz şekilde önceden fark edip kendisini rakibin önüne attı.
Gelen şutla da gözünden sakatlandı.
Bir kaleci ancak onu yapabilirdi, o da onu yaptı.
Fabri, dün gece maçı iki yönlü kurtardı; önce gol vuruşunu fedakar şekilde engelledi.
6 dakika tedavi oldu. Bu sefer hakem, 6 dakika uzatma verdi. Beşiktaş, uzatmanın 5. dakikasında golü attı. Beşiktaş ceza alanının rakibe göre hücum yönünün sağ tarafında serbest vuruş kazanırsa bunların Talisca tarafından kullanılması gerekir.
Ama maalesef Quaresma buraya da burnunu sokuyor. Quaresma da atar mı atar?
20 taneden 1 tane atar. Talisca 20 taneden 5 tane atar. O zaman orada Quaresma bulunacak ama dekor olarak.
Quaresma ilk golden önce güzel işler yaptı. O güzelliği Babel devam ettirdi, Oğuzhan bitirdi. Üçüncü golde de Babel, her zaman yaptığı işlerden birini yaptı. Vuruşla bitirdi. Atılan üç golde de şahsi beceri büyük. Bu şahsi becerilerde biraz daha yardımlaşma olunca olay çok daha lezzetli ve keyifli oluyor. Beşiktaş seyircisinin şuna dikkat etmesi lazım. Tamam Fabri iyi oynuyor ama oynamayan kalecilerine de sahip çıkmaları gerekir. Dün gece gördünüz Tolga sahaya girerken moralsizdi ama pozisyonlar ilerledikçe kendine geldi.
Seyirci, sporcusunu ve teknik adamını bu kadar kolay satmamalı. İkinci yarı başlarken Özat dedi ki: "Bu maç zaten kayıp.
Devreye de berabere giremedim. O zaman mümkün olduğu kadar hücum edeyim.
Atarsam atarım, atamazsam da üç yerim." Birinciyi yapamadı, ikinciyi yaptı, üç yedi.
Aslında haklıydı da. Beşiktaş maçı zaten kayıp. Ancak gol veya goller atarsan puan çıkarabilirsin İstanbul'dan. Gençlerbirliği sırat köprüsünde. Onun için de gerginlerdi.
Bir söz de dördüncü hakemlere...
Yedek kulübelerine ve teknik adamlara hakim olacaklar. Ümit Özat devamlı teknik alan ihlali yaptı, çizgiyi aştı. Ümit çizgiyi 1 metre aşsa ne olur, aşmasa ne olur. Dönüp diğer tarafa bakıyorsunuz Şenol Güneş 2 pozisyonda sahanın içinde. Bırakın teknik alan ihlalini. Bu dördüncü hakemin disiplinsizliği.
Ey dördüncü hakem, eğer otoriteyi orada sağlayamazsan yarın idare edeceğin maçlarda nasıl sağlarsın!

Hani bir şarkı var ya "Aheste çek kürekleri mehtap uyanmasın" diye... İşte Beşiktaş yapıyor.
BİZE ULAŞIN