Şu ‘bip’leme meselesi...
09 Mart 2017, Perşembe

ERMAN TOROĞLU

Şu ‘bip’leme meselesi...

Söz uçar, yazı kalır demişler... Türkiye'de bu değişiyor. Söz uçmuyor, söz bipleniyor. Terbiyesizlik ve ahlaksızlık yapılıyor. 'Bip' yaptığınız kısımla insanlar karalanıyor. Bunu yapanlar da "Biz büyük firmayız" diyorlar. Kayserispor-Fenerbahçe maçında Ender maçı anlatıyor, ben de yorum yapıyorum. Yorumcu olarak fazla konuşmayı sevmem. Çünkü o zaman spikeri maçtan koparıyoruz. Ara ara girer çıkarım.
Bir pozisyonda hakemin maçı niye daha fazla oynatmadığını Ender'le konuşuyoruz.
Zaten maç bir yerde bitmiş, dakika 90+1... Atılacak bir gol bile çok şey değişt-i rir. Tam bu arada benim ağzımdan çıkanların bir kısmı küfürmüş gibi internet sitelerine, "Erman Toroğlu canlı yayında küfür etti" ifadeleriyle servis ediliyor. Akıllılar, bu yayınların hepsi RTÜK'te var. Açık seste dinleyin, küfür olmadığını göreceksiniz.
Çünkü küfür yok. Olur muydu? Olabilir, canlı yayın yapıyorsunuz, ağzınızdan kaçabilir.
O zaman insanlardan özür diler, cezasını da çekersiniz. Hata insanlar için ama yapmadığınız bir şeyden karalanmak insana koyuyor. Şimdi bunu 'bip'letenleri; hürriyet. com.tr, milliyet.com.tr ve cumhuriyet. com.tr 'yi şirketim mahkemeye verdi.
Beni burada 'bip'letenleri ben mahkemede 'bip'leteceğim. Bakalım hangimizin 'bip'letmesi daha etkili olacak.
Ama çamur at izi kalsın. Yolda görenler, "Hoca yayında küfür etmişsin" diyorlar.
Aslıda içimden nasıl bir cevap vermek geçiyor biliyor musunuz sevgili okurlar? Ama vallahi billahi etmedim kardeşim. Etseydim inkar etmezdim ...
BİZE ULAŞIN