Donk ve Linnes...
07 Nisan 2019, Pazar

BÜLENT TİMURLENK

Donk ve Linnes...

İLK 20 dakikada Mariano-Feghouli kanadı iyi işledi. Ancak ters toplarda Onyekuru, top kayıpları ile hücum dengesinin kurulmasına engel oldu. 'Malatya, neden çıkmadı?' sorusunun cevabı; 'Galatasaray çıkarmadı' cevabında gizli. Galatasaray'ın orta sahadaki baskıları, Erol Bulut'un öndeki yetenekli üç adamın pas trafiğini engelledi. Linnes ve Donk Galatasaray için çok faydalı joker adamlar. Donk; ön liberoda, savunmada hatta santrforda oynadı.
Sağ-sol bek oynayan Linnes dün solda kilidi çözen adam oldu. Alanya'da Emre Akbaba ve Love arasındaki oyun ezberini Emre'nin Diagne ile kısa sürede kurabilmesi kolay değil ama dün bunun sinyallerini verdiler. Galatasaray'ın şampiyonluk yolunda Başakşehir'i yenmek dışında lider rakibinin 3 puan kaybına ihtiyacı var. Dün 3 puanı cebine koyup, Konya karşısına çıkacak Avcı'nın takımına bu baskıyı kurdular. Gelecek hafta ligin kader haftası; Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi ön elemesi için Başakşehir'i devirmesi gerekiyor.
Galatasaray'a ise geçen sezon olduğu gibi Kadıköy'de beraberlik yetmeyecek. Kupa maçında Luyindama'nın kırmızı kartından sonra dün de Marcao'nun sarı kartla cezalı duruma düşmesi, bireysel olarak büyük hata. Kulübede futbol benden geçmiş suratıyla oturan Semih Kaya büyük ihtimal derbide Donk'un partneri olacak.
Not1: Yaşar Kemal Uğurlu iyi hakem değil. İyi hakem değilseniz abartılı otoritenizle sahada doğru düdük çalamazsınız. Sahada sakin olursa, maçları daha iyi okur.
Not2: Galatasaray'ın penaltıcısı Diagne ise topun başına Belhanda neden geliyor ve Diagne topu ondan alıp penaltı noktasına gidince Belhanda neden küsüyor? Bu hiç de Fatih Terim takımında olabilecek sahne değildi.
BİZE ULAŞIN