Beşiktaş’ın başına geçmek istiyorum
06 Nisan 2019, Cumartesi

BÜLENT TİMURLENK

Beşiktaş’ın başına geçmek istiyorum

Beşiktaş'ta Şenol Güneş'in yardımcılığını yapan ve yönetimin teknik direktör adayları arasında yer alan Guti Hernandez, İspanyol Marca Gazetesi'ne verdiği röportajda siyah-beyazlı takımın başına geçmek istediğini dile getirdi. Beşiktaş'a yakın bir zamanda teknik direktör olabilmek ve kendisini geliştirmek için geldiğini dile getiren Guti, "Bu sezon bizim adımıza iyi ve kolay geçmedi ancak ben mutluyum. Real Madrid ile Beşiktaş arasında büyük fark olabilir ama Beşiktaş, Türkiye'de her kupa için yarışan bir takım" şeklinde konuştu.

YARDIMCI ANTRENÖR KARAR VEREMİYOR
İspanyol antrenör şöyle devam etti: "Ülkemden farklı bir yere geldim. Burada elbette her şey çok değişik. Teknik kadro birbirlerini tanıyan isimlerden oluşuyordu. Önümde dil problemi vardı. Fakat teknik direktör olabilmek için bu yolda problemlerin üstesinden gelmeyi başardım. Real Madrid'in genç takımının başındayken hoca olmak istediğimi fark ettim. Yardımcı antrenörlükte kötü zaman geçirdim. Çünkü istediğiniz kararları alamıyorsunuz."



REAL MADRİD'E HOCALIĞI HAK ETMELİYİM
"Madrid'den ayrılırken de söyledim; kendimi geliştirmeye gidiyorum. Önümüzdeki sene teknik direktör olacağım. Çocuklarım bana bu yolda destek veriyor. 6 yaşındaki oğlum benden daha iyi Türkçe konuşuyor. Real Madrid'e teknik direktör olabilmem için hak etmem lazım. Herkes beni futbolcu Guti olarak tanıyor ama artık bambaşka bir hayatım var. Bana birilerinin birinci adamlığı vermesini umuyorum."

İSTANBUL ÇOK GÖRKEMLİ
Guti, İstanbul'da yaşamanın harika bir duygu olduğunu söyledi. Şehrin sakin bir bölgesinde yaşadıklarını belirten Guti, "Okul da tesisler de yakınımızda. İstanbul her zaman görülmesi ve gezilmesi gereken görkemli bir şehir. Kapalıçarşı'ya veya Ayasofya'ya gidersem gözlük ve şapka takıyorum. Dövmelerimi de göstermiyorum çünkü beni kolayca tanıyorlar. Türk insanı sevgi dolu ve bana karşı çok saygılı" ifadelerini kullandı.



VODAFONE PARK BERNABEU'YA BENZİYOR
Beşiktaş'ın taraftarının çok tutkulu olduğunu vurgulayan Guti Hernandez, "Kazansan da kaybetsen de tutkuyu hissediyorsun. Bu yönden Vodafone Park ile Santiago Bernabeu birbirine çok benziyor. Böyle bir taraftar topluluğu futbolcular için her zaman iyidir, onları motive eder. Beşiktaş'ı tanıyordum, buraya gelmemde de önemli bir etken oldu" ifadelerini kullandı.

BANA 'JOSE' DEYİN
Gerçek adı Jose Maria Gutierrez Hernandez olan İspanyol antrenör, kendisine Jose diye hitap edilmesini istedi ve ekledi: "Elbette Guti'ye karşı değilim ancak biraz da Jose olmak lazım."

BİZE ULAŞIN