Son bölümlere dikkat etmeli!
24 Şubat 2017, Cuma

AHMET ÇAKAR

Son bölümlere dikkat etmeli!

Aslında Beşiktaş, galiba turu bu maçta değil, geçen hafta İsrail'de geçti. Eğer geçen hafta İsrail'de çok iyi bir sonuç almamış olsalardı dün gece büyük bir sıkıntı yaşayabilirlerdi.
Zira rakip takım tuhaf bir ekipti.
Yıldızı falan yok, oyuncu değerleri de öyle milyonlarca Euro'yla ifade edilen cinsten değil ama çok ciddi bir özellikleri var ki bunu da dün akşam çok defa gösterdiler. Ayağa pası iyi yapıyorlar, çabuk düşünüyorlar ve en önemlisi çok rahat gol pozisyonuna giriyorlar.
Dün Beşiktaş kazanmış olmasına rağmen, ciddi gol pozisyonları açısından Hapoel Beer Sheva daha öndeydi. Aslında son 20 dakikaya kadar Beşiktaş kontrollü oynamaya çalıştı. Pas yaptı, tempoyu sürekli ayarladı ve ilk yarıda da golü buldu. Babel soldan getirdi, içeriye çıkardı, defans uzaklaştıramadı, Aboubakar da golü yaptı. Aslında Aboubakar bu tarz golleri çok fazla ve rahat atıyor.
Bu golden sonra Beşiktaş yine kontrollü oynamaya çalıştı ama ilk yarının son 10 dakikası ise Hapoel bir deplasman takımı için çok fazla pozisyon buldu. İkinci yarıda da maç rölanti giderken, 64'üncü dakikada tüm camia "Ya ne oluyor" deyiverdi.
Beer Sheva, Nwakaeme'nin ayağından aradığı golü buldu. Bu golden sonra çok ciddi pozisyonlar da ürettiler ama değerlendiremediler.
Bu dakikalarda Hapoel ikinci golü bulsa birçok şey kritiğe girecekti.
Hafta sonu Akhisar ve dün geceki Hapoel maçları gösterdi ki Beşiktaş takımı bazı birimlerde oyundan düşüyor. Akhisar'da son 15 dakika, dün akşam da son 25 dakika birden oyundan düştüler. Bu dakikalarda rakip art arda gelip pozisyonlar üretebildi. Bütün bu sıkışıklığı son dakikalarda Cenk'in golü çözüverdi.
Artık Avrupa'da tek Türk takımımız kaldı. O da Beşiktaş... Ama Beşiktaş'ın dikkat etmesi gereken en önemli nokta rakip kim olursa olsun gereksiz ve manasız verdiği pozisyonlar.
Dünyadaki her hakem için dün geceki maç çok basittir. Sloven hakem Matej Jug da bence iyi bir hakem değil ama maç çok kolay olduğu için iyiymiş gibi gözüktü.
BİZE ULAŞIN