Kıyak emeklilik için Yıldırım’a biat etmiş
10 Eylül 2016, Cumartesi

AHMET ÇAKAR

Kıyak emeklilik için Yıldırım’a biat etmiş

Dick Advocaat, "Hakemler faul kararlarıyla maçı çok kesiyor" eleştirisinde bulundu. Sizce bu eleştiri günü kurtarmak için miydi, yoksa doğruluk payı var mı?
Ben Dick Advocat'a inanmıyorum. Fenerbahçe'ye de sadece iyi bir para aldığı için geldiğine inanıyorum. Tamamen tribünlere oynuyor. Popülist konuşmalar yapıyor. Hakemlere sallarsa olası başarısızlıkların faturası şimdiden belli olacak. Ayrıca Başkan Aziz Yıldırım ve yöneticilere tam biat etmiş durumda. "Aziz Başkan'la sistemi konuşacağız" diyebilecek kadar teslim olmuş durumda. Görünen o ki Türkiye'de en fazla 1 yıl çalışıp, birkaç milyon Euro alıp evine dönecek. Zaten emekli olmuştu, bu birkaç milyon Euro da ona kıyak emekliliği getirmiş olacak.

ÇÖZÜM ESKİLERDE Mİ?
Fenerbahçe transferin son günü Lens ve Sow'u aldı ama orta sahaya istenilen takviye yapılamadı. Sizce bu Fenerbahçe'nin hedeflerini etkileyecek mi, yoksa kadro içinden çözüm bulunabilir mi?
Sow, golcü olarak alındı. Yanlış transfer değil… Lens da çabuk bir kanat oyuncusu… Volkan Şen türünde bir oyuncu ama sezon başladıktan sonra yapılan transferlerin ne kadar faydası olur, tartışılır. Üstelik Fenerbahçe yönetimi, yaptıkları yanlışların ispatını belgeler gibi. Fenerbahçe'nin kadrosuna bakın. Gönderdikleri oyuncuların çoğunu geri aldılar. Sow, Emenike, Salih Uçan, Stoch gibi zamanında gözden çıkartılmış oyuncular şimdi kurtarıcı olarak takıma döndü. Üstelik duyduğumuz kadarıyla transferin bitimine saatler kala Emre Belözoğlu'nu da geri almak istemişler ama başaramamışlar. Şu anda henüz sezon başındayız… Taraftarın az da olsa bir umudu var ama kırgınlar, küskünler. İlerleyen haftalarda işler kötü giderse tartışılacak o kadar çok şey var ki… Vitor Pereira'nın gönderilme zamanlamasından tutun da Dick Advocaat'ın niye getirildiğine, zamanında gönderilen futbolcuların niye geri alındığından tutun da Gökhan ve Caner'in Fenerbahçe'den niye uzaklaştırıldıklarına kadar…

Fatih Terim'in çıkışı manidar

Riekerink, son basın toplantısında Fatih Terim konusunda ilginç açıklamalar yaptı. "Ben kimim ki onun Galatasaray kariyerini değerlendireyim", "TFF ile 7 senelik sözleşmesi var" dedi. Bunları nasıl okumak gerekiyor?
Fatih Terim krizi, Hırvatistan maçının sonrasındaki basın toplantısında başladı. Terim'in konuşmalarını defalarca dinledim. "İstanbul'a döndüğümüzde Galatasaray meselesini konuşmaya başlayacağız" gibilerinden bir takım laflar etti. Bu lafları nereye çekerseniz çekin ama sağdan bakıyorum, arızalı. Soldan bakıyorum, manidar… Yani bu sözlerin tercümesi, "Galatasaray'ı da veya sadece Galatasaray'ı çalıştırabilirim" anlamı taşıyor. Riekerink ise çok sağlıklı ve çok gerçekçi bir açıklama yapmış. Söylemlerinde Terim'in Galatasaray kariyerini övüyor ama onun Futbol Federasyonu'yla da uzun süreli olan sözleşmesinden dem vuruyor.

Şampiyonluğu Aboubakar belirler

Beşiktaş'ın yeni transferleri milli maçlar arasında görücüye çıktı, geçen sezona kıyasla yeni Beşiktaş'ı nasıl buluyorsunuz?
Beşiktaş için en kritik nokta golcü pozisyonu… Geçen sene Beşiktaş şampiyon oldu, tüm takım iyiydi ama Mario Gomez farklıydı. Şimdi o yok. Takımda birinci golcü olarak Aboubakar var. Aboubakar'ın gol performansı belirleyici olacak. Beşiktaş'taki defans zaafiyeti ya da defansın göbeğindeki sıkıntı, Türkiye Ligi maçlarında telafi edilebilir ama iki sene önce kadro aynıydı, Demba Ba vardı. Geçen sene ise Mario Gomez… Demba Ba sezonun ikinci yarısında durdu, Beşiktaş şampiyonluğu kaybetti. Mario Gomez istikrarlı bir şekilde oynadı, düzenli goller attı ve Beşiktaş şampiyon oldu. Sonuç olarak Aboubakar'ın gol performansı, Beşiktaş'ın Türkiye Süper Ligi'ndeki en belirleyici unsuru olacaktır. Ben Cenk'in, Aboubakar'ı keseceğine ihtimal vermiyorum. Zaten Cenk, Aboubakar'ı kesebilecek kadar bir tablo oluşturmuşsa ya da bir diğer deyimle Aboubakar, Cenk tarafından kesilebilecek kadar performans eksikliği yaşıyorsa Beşiktaş şampiyonlukta çok zorlanır.

Galatasaraylılar inanmakta haklı

Galatasaray'da bir ay önceki ruh halinden eser yok, taraftarlar takımdan oldukça memnun gözüküyor. Bu değişimin nedeni nedir?
Galatasaray, sezonun hemen başında büyük bir karamsarlık halindeydi. Taraftar Dursun Özbek yönetimini ağır beceriksizlikle suçluyor, transfer yetersizliğinden yakınıyor ve hatta istifalarını istiyordu. Fakat bu dakikadan itibaren art arda transferler gelmeye başladı. Serdar Aziz, Eren Derdiyok, Tolga Ciğerci ve son olarak da De Jong. Tüm bunlar Galatasaray'da tabloyu birden değiştiriverdi. Taraftar önceleri Riekerink'e güvenmiyordu. Sempatik ve iyi bir insandı ama Galatasaray için yeterli miydi, bu belli değildi. Ve bu tabloyla lig başladı. Galatasaray 2'de 2 yaptı ve taraftar haklı olarak takımına inanmaya başladı. İki ay önce "Biz uzun yıllar daha şampiyonluk göremeyiz" diyen taraftar, şu anda inanın, "Şampiyonluğun en büyük adaylarından biri biziz" demeye başladı bile...

BİZE ULAŞIN