Sebastien Ogier 9. kez dünya şampiyonu!
2025 Dünya Ralli Şampiyonası'nda (WRC) Toyota Gazoo takımından Sebastien Ogier zafere ulaştı. İşte ayrıntılar... | Son dakika spor haberleri
- Motor Sporları Haberleri
- Yayın Tarihi: 29.11.2025 16:10
- Güncelleme Tarihi: 29.11.2025 16:14
Toyota Gazoo takımından Sebastien Ogier, 2025 Dünya Ralli Şampiyonası'nda (WRC) zafere ulaştı.
Bu sezonun final etabı Suudi Arabistan'da düzenlenen yarışı, üçüncü bitiren Ogier, kariyerindeki dokuzuncu dünya şampiyonluğunu ilan etti.
Sezonun 14. yarışını, Belçikalı sürücü Thierry Neuville 3 saat, 21 dakika ve 17 saniyeyle ilk sırada tamamlarken Fransız sporcu Adrien Fourmaux, liderin 54.7 saniye gerisinde ikinci tamamladı.
Ogier yarışı, Neuville'in 1 dakika 3 saniye gerisinde üçüncü bitirdi.
Yarışın ardından açıklamalarda bulunan 41 yaşındaki sporcu, şampiyonluk için mutlu olduğunu belirterek "Şampiyonanın son etabına kadar çok çabalamak zorundaydık. Toyota takımının bir parçası olmaktan gerçekten gurur duyuyorum. Sadece büyük rakiplerle birlikte büyük şampiyonlar ortaya çıkar. Onlar çok güçlüydüler ve yılın son aşamasına kadar bizi sınırlarımıza kadar zorladılar." ifadelerini kullandı.
Fransız sürücü, bu sezonun İsveç, Kenya ve Estonya etaplarını kaçırmış, katıldığı 11 yarıştan 6'sını kazanmıştı.
Kariyerinde 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2020 ve 2021'de şampiyonluğa ulaşan Ogier, vatandaşı Sebastien Loeb'in en çok dünya şampiyonluğu kazanan pilot rekoruna da ortak oldu.
DİĞER HABERLER
-
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 'Doğu-Batı Dostluk ve İpek Yolu Rallisi'ne katılan sporcularla bir araya geldi. -
Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun dördüncü etabı Miami Grand Prix'sini Mercedes'in İtalyan pilotu Kimi Antonelli kazandı. -
Bahattin Sofuoğlu, Dünya Superbike Şampiyonası'nın Macaristan'da gerçekleştirilen 4. ayağındaki son yarışta 13. oldu. -
Dünya Supersport Şampiyonası'nın Macaristan'daki 4. ayağında mücadele eden motosiklet sürücüsü Can Öncü, ikinci yarışı 2'nci tamamladı.