Türkiye Hırvatistan maçı ne zaman, saat kaçta? Hangi kanalda CANLI yayınlanacak?
EURO 2024 Elemeleri D Grubu ikinci maçında A Milli Futbol Takımı'mız, sahasında Hırvatistan'ı konuk edecek. Ay-yıldızlılar rakibini taraftarlarımızın da desteğiyle mağlup edip 2'de 2 yapmak ve grup liderliğini sürdürmek istiyor. Türkiye-Hırvatistan mücadelesi öncesi ilk 11'ler belli oldu. İşte detaylar...
- Milli Takım Haberleri
- Yayın Tarihi: 29.03.2023 - 00:00
- Güncelleme Tarihi: 29.03.2023 - 00:00
EURO 2024 Elemeleri D Grubu ikinci maçında A Milli Futbol Takımı'mız ile Hırvatistan karşı karşıya gelecek. Mücadele öncesi ilk 11'ler belli oldu.
TÜRKİYE HIRVATİSTAN İLK 11'LER
Türkiye: Mert Günok; Zeki Çelik, Merih, Çağlar, Ferdi; Salih Özcan; Cengiz Ünder, Hakan Çalhanoğlu, Orkun Kökçü, Kerem Aktürkoğlu; Enes Ünal.
Hırvatistan: Livakovic; Stanisic, Sutalo, Gvardiol, Barisic; Modric, Brozovic, Kovacic; Pasalic, Kramaric, Perisic.
TÜRKİYE - HIRVATİSTAN MAÇI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? HANGİ KANALDA CANLI YAYINLANACAK?
Türkiye ile Hırvatistan arasında oynanacak EURO 2024 Elemeleri 2. grup maçı, saat 21.45'te başlayacak. Mücadele TRT 1'den canlı yayınlanacak.
11. RANDEVU
Milliler bugüne kadar Hırvatistan ile 10 kez rakip oldu. Söz konusu maçlarda ay-yıldızlılar 1 galibiyet elde ederken, 3 kez de yenildi. 6 müsabaka ise berabere sona erdi. Milliler, Hırvatistan ağlarına 9 gol gönderirken, kalesinde ise 13 gol gördü. İki ülke son olarak 11 Kasım 2020 tarihinde Vodafone Park'ta özel maçta karşılaştı ve mücadele 3-3 berabere tamamlandı.
MİLLİLERİN 614. MAÇI
A Milli Futbol Takımı, Hırvatistan maçıyla tarihindeki 614. müsabakasını oynayacak. Ay-yıldızlılar, geride kalan 334'ü resmi, 279'u özel olmak üzere toplamda 613 mücadelede 1'i hükmen olmak üzere 237 galibiyet kazandı. Ay-yıldızlılar 231 mağlubiyet, 145 de beraberlik aldı. Türkiye, oynadığı karşılaşmalarda 834 gol kaydederken, kalesinde ise 876 gole engel olamadı.
TÜRKİYE - HIRVATİSTAN MAÇI CANLI İZLE
STEFAN KUNTZ İLE 16. KARŞILAŞMA
Türkiye, Teknik Direktör Stefan Kuntz yönetiminde 15 karşılaşmaya çıktı. Bu maçlarda ay-yıldızlılar 10 galibiyet elde ederken, 3 kez de mağlup oldu. 2 müsabaka da berabere sona erdi. Milliler, geride kalan 15 mücadelede rakip fileleri 38 kez havalandırıp, kalesinde 17 gol gördü.
A MİLLİ TAKIM 11 YIL SONRA BURSA'DA
A Milli Futbol Takımı, 11 yıl sonra Bursa'da maça çıkacak. Milli takım, Bursa'da daha önce oynadığı 8 müsabakada 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 mağlubiyet aldı. Milliler, Bursa'da son olarak 29 Şubat 2012 tarihinde Slovakya ile hazırlık karşılaşması oynadı ve 2-1 yenildi. Ay-yıldızlılar, ayrıca Bursa'da yeni yapılan Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda da ilk kez oynayacak.
ANDREAS EKBERG DÜDÜK ÇALACAK
Türkiye ile Hırvatistan arasında oynanacak karşılaşmayı İsveç Futbol Federasyonu'ndan Andreas Ekberg yönetecek. Ekberg'in yardımcılıklarını Fredrik Klyver ve Niklas Nyberg yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Granit Maqedonci olacak.
DİĞER HABERLER
-
Türkiye Futbol Federasyonu ile Türk Hava Yolları arasında milli takımlar ana sponsorluk sözleşmesi imzalandı. TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu da sponsorluk anlaşmasında açıklamalarda bulundu. İşte o sözler... | Son dakika spor haberleri -
A Milli Takım'ın 2026 FIFA Dünya Kupası Elemeleri'nde 14 Ekim Salı günü Gürcistan ile oynayacağı maçın genel bilet satışları başladı. -
Son dakika spor haberleri: Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, A Spor'daki Gündem Özel programında dikkat çeken ifadeler kullandı. Hacıosmanoğlu, "İsrail'in men edilmesi için FIFA ve UEFA'ya mektup yazdım. Futbol unsurlarına bir şey demiyorum ama katillerin uzantılarıyla hem biz, hem Avrupa'nın birçok ülkesi aynı yerde olmak istemiyor. ifadelerinde bulundu. -
A Milli Takım'a sürpriz bir isim daha eklenecek. Milli takım kurmayları Bundesliga'da forma giyen genç isim için temaslara başladı.