Aykut Kocaman: "Fiziksel eksikliğimize rağmen kazandık"
Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Kasımpaşa'nın lig ortalamasının üzerinde bir takım olduğunu ve güçlü bir takıma karşı bu maçı kazanmalarına rağmen fiziksel olarak hazır olmadıklarını belirtti.
- Konyaspor Haberleri
- Yayın Tarihi: 15.12.2018 00:00
- Güncelleme Tarihi: 15.12.2018 19:17
Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, 3-2 galip olarak ayrıldıkları Kasımpaşa maçının ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Kasımpaşa'nın güçlü bir takım olduğunu belirten Kocaman, ''Kasımpaşa lig ortalamasının üzerinde atak gücüne sahip bir takım. Deplasmanda en fazla şut ve gol atan bir takım. Bu takıma karşı kendi sahamızda, kazanmayı çok istedik. Fiziki olarak eksik sayılabilecek kadro ile bu maçı kazandık. Maçı kazanmamız fiziki açından yeterli olduğumuzu göstermez. Fiziksel seviyemiz yüksek değil. Bunun için zamana ihtiyacımız var. Özellikle maçın ikinci yarısı kora kor bir mücadeleyle geçti. Oyuncularımı da kutluyorum. Fiziki gücü yüksek bir takıma karşı fedakarca oynadılar. Ligin ikinci yarısı daha yukarılara çıkmak için fiziki gücümüzü artırmamız lazım" dedi.
"Konyaspor'u tekrar Avrupa Ligi'ne taşıyacak mısınız" sorusu üzerine Kocaman, Türkiye Ligi'nin zor bir lig olduğunu, öncelikle takımın fiziksel gücünü bir adım daha ileriye götürmeleri gerektiğini, o nedenle kimseyi kandırmamak istediğini belirtti.
MUSTAFA DENİZLİ: "LİGİN EN ÇOK GOL ATAN TAKIMIYIZ"
Kasımpaşa Teknik Direktörü Mustafa Denizli ise 'Maç berabere sonuçlanacak' diye üzülürken, mağlup oldukları için kahrolduklarını belirtti. Ligin en çok gol atan takımı olduklarını ifade eden Denizli, Kasımpaşa'nın Avrupa hedefinden de sapmadığını kaydetti. Denizli, ''Maçta birinci hatamız, final toplarını iyi kullanamadık. İkinci hatamızda takım savunmasında belki de bireysel takım olarak hatalar sonucu belirledi. Kasımpaşa'yı Avrupa'ya taşımak istiyoruz. Bu hedeften sapma asla söz konusu değil. Kadro olarak zorluklar yaşıyoruz ama bunu kendi içimizde telafi etmeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.
Kaybedilen bir iki maç üzerinden olumsuz konuşmanın doğru olmadığını ifade eden Denizli, ''Önümüzde kupa ve Beşiktaş'la oynayacağımız zorlu bir lig maçı var. Bu iki maçı kazanarak geçirmeyi hedefliyoruz. Kasımpaşa, Avrupa kapısını açacak. Bunu ligin ikinci yarısı daha iyi göreceğiz" dedi.
Çok gol atan bir takım oldukları için gol de yendiğini ifade eden Denizli, ''Çok gol atan takımız. Bu ligde çok gol atmak istiyorsanız, gol yeme ihtimali yüksek oluyor. Amacımız gol yememek değil. Gol yiyelim ama yediğimizden fazla gol atalım istiyoruz. O yüzden de bu sezon fazla gol attık" diye konuştu.
DİĞER HABERLER
-
Konyaspor ile Filistin Milli Takımı arasında oynanacak dostluk maçı için Konya Büyükşehir Stadyumu'nu dolduran taraftarlar hazırladıkları pankartlarla bir görsel şölene imza attı. Pankartlarda "İsrail, Filistin'de 1814 sporcuyu katletti", "Çocuklar uyurken sessiz kalınır, ölürken değil, "Gazetecilik suç değildir" ve "Onlar sanıyorlar ki, biz sussak mesele kalmayacak. Halbuki biz sussak tarih susmayacak. Tarih sussa hakikat susmayacak" gibi anlamlı ifadeler yer aldı. -
Konyaspor ile Filistin Milli Takımı arasındaki dostluk maçında anlamlı bir an yaşandı. Karşılaşmanın 10. dakika 14. saniyesinde futbolcular oyunu durdurarak, 7 Ekim 2023'ten bu yana hayatını kaybeden 1014 Filistinli sporcuyu andı. -
Tümosan Konyaspor ile Filistin Milli Takımı arasındaki anlamlı dostluk maçı 2-2 devam ederken 89. dakikada ertelendi. Karşılaşma, “Filistin özgür olana dek maç ertelenmiştir” anonsuyla sona ererken, futbolun ötesindeki anlamlı görüntüler geceye damga vurdu. -
Süper Lig ekibi Konyaspor, Filistin Milli Futbol Takımı ile dostluk karşılaşmasında karşı karşıya geldi. Konya'da oynanan mücadelede tribünler bayraklarla donatıldı. İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Necmettin Bilal Erdoğan maç öncesinde önemli mesajlar verdi.