logo

TANTUNİ TARİFİ - Et tantuni nasıl yapılışı. Tantuni malzemeleri ve püf noktaları

Lokum gibi yumuşacık eti, taptaze lavaşı, sumaklı soğan ve maydonozuyla üzerinde dumanı tüten tantuni, dürümcülerdeki en çok tercih edilen alternatifler arasında yerini koruyor. Dışarıda yemek istemeyenler ise Gerçek Mersin Tantuni'nin tarifini araştırıyor. Peki et tantuni nasıl yapılır? İşte Mersin tantuni malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları...

ABONE OL
primary

TANTUNİ TARİFİ - Mersin'e has dürüm çeşidi olan ve zamanla tüm ülkeye yayılmasıyla birlikte lezzeti, tadan herkesin damağına kazınan Mersin tantuninin tarifi, en sık araştırılan tarifler arasında yer alıyor. Hakiki Mersin et tantuni yapmak isteyen vatandaşlar için haberimizde Mersin tantuni malzemeleri, yapılışı ve püf noktalarıni derledik.

ET TANTUNİ NASIL YAPILIR?

MALZEMELERİ

MERSİN TANTUNİ NASIL YAPILIR?

YAPILIŞI

TANTUNİ PÜF NOKTALARI

👉Hakiki tantuni normalde pamuk yağı ile yapılır. Ama çoğu kişi pamuk yağını bilmediğinden herkesin evinde bulunan normal yağ ile yapılışına haberimizde yer verdik. Dilerseniz pamuk yağı ya da kuyruk yağıyla yapabilirsiniz.

👉Yağın üzerine su eklemek sizi korkutmasın. Yağ soğukken eklendiği için herhangi bir patlama olmuyor. Aynı zamanda saca su eklemek, sıcaklığı kontrol etmek ve kullanacağınız ekmek ya da lavaşı oluşan buharda yumuşatmak için kullanılmaktadır.

👉Baharat miktarını kendi damak zevkinize göre arttırıp azaltabilir ya da çeşitlendirebilirsiniz.

AFİYET OLSUN