İran Fesenjan nasıl yapılır? | Fesenjan (tatlılı ekşili tavuk) tarifi, malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları nedir?
İran mutfağından tüm dünyaya yayılan ve farklı lezzetlere açık kişilerin denedikten sonra bir daha vazgeçemediği İran mutfağı yemeği Fesenjan, son zamanlarda sıklıkla araştırılıyor. Özel gün yemeği olarak kabul edilen deyimlere konu olan (kekik ve fesenjan yemiş gibi davranmak) yemek, ülkede 'zengin adam yemeği' kabul edilir. Peki İran Fesenjan nasıl yapılır? | Fesenjan (tatlılı ekşili tavuk) tarifi, malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları nedir? Detaylar haberimizde...

İRAN FESENJAN NASIL YAPILIR? | İran'ın en sevilen yemeklerinden biri olan ve 'zengin yemeği' olarak bilinen Fesenjan, son zamanlarda sıklıkla araştırılıyor. Evinde Fesenjan yapmak isteyen kişiler arama motorlarında İran Fesenjan nasıl yapılır? Fesenjan (tatlılı ekşili tavuk) tarifi, malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları nedir? sorularının cevabını araştırıyor. İşte detaylar...

FESENJAN (TATLILI EKŞİLİ TAVUK) TARİFİ
FESENJAN MALZEMELERİ
- 450 gram ceviz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 900 gram kemiksiz tavuk eti
- 2 adet orta boy soğan
- 2 su bardağı nar pekmezi
- Nar taneleri

FESENJAN YAPILIŞI
- Cevizleri bir fırın tepsisine alarak 15 dakika 200 derecede kavurun.Soğuyunca robota çekin.
- Bu arada tavuk etlerini tuzlayın.Tencere içerisinde terayağ ile zeytinyağını ısıtıp tavuk etlerini içerisine yerleştirin.Her tarafının kızarmasını sağlayın.Sonra bir tabağa çıkartın.
- Soğanları iri yarım ay şeklinde doğrayıp tencerede bu sefer soğanları soteleyin.Onlarıda pişince tavukların üzerine alın.
- Tencere içerisine bu sefer ceviz ve nar pekmezi ile 2 su bardağı su ekleyip iyice sos kıvamına gelene kadar pişirin.Daha sonra tavuk etleri ve soğanlarlada birlikte bir saate yakın pişirin.
- Servis ederken basmati pirinci üzerine tavuk etlerini yerleştirip nar taneleri ile süsleyebilirisiniz.

