logo

Kaymaklı ekmek kadayıfı nasıl yapılır? | Kaymaklı ekmek kadayıfı tarifi, malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları nedir?

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden olan kaymaklı ekmek kadayıfı, mutfakta kendisine güvenenlerin en çok araştırdığı tariflerden bir tanesi arasında yer alıyor. Arama motorlarında sıklıkla bakılan Kaymaklı ekmek kadayıfı nasıl yapılır? sorusunun cevabını ve Kaymaklı ekmek kadayıfı tarifi, malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları konularını haberimizde derledik.

undefined
A Spor
ABONE OL
primary

Kaymaklı ekmek kadayıfı, Türklerin en çok sevdiği şerbetli tatlılar listesinde ilk sıralarda yerini korurken tarifi de merak konusu oldu. Yumuşak keki ve şerbetli tatlının ağırlığını alan kaymağıyla sofraların en çok tercih edilen tatlısı haline gelen kaymaklı ekmek kadayıfının malzemeleri, tarifi, yapılışı ve püf noktaları haberimizde...

KAYMAKLI EKMEK KADAYIFI TARİFİ

MALZEMELER

Keki için :

Şerbeti için:

Arasına sürmek için:

KAYMAKLI EKMEK KADAYIFI NASIL YAPILIR?

YAPILIŞI

KAYMAKLI EKMEK KADAYIFI PÜF NOKTALARI

Yumurta ve şeker karışımına unu eklerken karıştırmak için mutlaka tahta kaşık kullanın.

Şerbet sıcak kadayıf soğuk olmalıdır.

Şerbeti dökmeden önce kadayıfı ikiye bölüp ayrı yerlerde ıslatın ki soğuduktan sonra kaymağı arasına koyabilesiniz.