Fenerbahçe'ye dev zarar! İşte giden rakam...
Eğitime başlaması ertelenen Fenerbahçe Üniversitesi'nin Kasım ayı itibariyle kulübe zararı 2 milyon TL olacak. İçinde öğrenci olmayan binanın aylık kirası 1.3 milyon TL, personele ödenen aylık maaş da 700 bin TL
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve yönetim kurulu, kulübün mali yapısını işler hale getirmek için yoğun çaba harcıyor. Ancak yönetim büyük uğraş verirken, her gün ortaya çıkan yeni harcama kalemleri, hem Koç'un hem de yöneticilerin canını sıkıyor.
Buna son örnek açılışı ertelenen Fenerbahçe Üniversitesi oldu. Bilindiği gibi üniversite izni, Aziz Yıldırım'ın başkanlığı döneminde uzun uğraşlar sonucu YÖK'ten alınmıştı.
Yıldırım, başkan seçilmesi halinde üniversitenin yeni eğitim-öğretim yılında hayata geçeceğini duyurmuştu. Ancak Başkan seçilen Ali Koç oldu ve yeni yönetim Fenerbahçe Üniversitesi projesini herhangi bir tarih belirtmeden durdurdu.