Galatasaray UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Monaco'ya mağlup oldu! İşte maçın özeti
UEFA Şampiyonlar Ligi'nin 6. haftasında Galatasaray, deplasmanda Monaco'ya konuk oldu. Sarı kırmızılılar zorlu mücadeleden 1-0'lık yenilgiyle ayrıldı. İşte ayrıntılar... | Son dakika Galatasaray haberleri (GS spor haberi)
- Galatasaray Haberleri
- Yayın Tarihi: 10.12.2025 00:56
UEFA Şampiyonlar Ligi'nin 6. haftasında Galatasaray, deplasmanda Monaco ile karşı karşıya geldi.
Sarı kırmızılılar kritik maçtan 1-0'lık yenilgiyle ayrıldı. Monaco'nun galibiyet golü 68. dakikada Folarin Balogun'dan geldi.
Bu sonuçla son 2 Devler Ligi mücadelesinde mağlup olan Galatasaray 9 puanda kaldı. Monaco ise 9 puana yükseldi.
JAKOBS, ESKİ TAKIMINA KARŞI MÜCADELE ETTİ
Galatasaray'ın Senegalli sol beki Ismail Jakobs, eski takımı Monaco karşısında ilk 11'de forma giydi.
UEFA Şampiyonlar Ligi'nin 5. haftasındaki Belçika temsilcisi Union Saint-Gilloise müsabakasında risk alarak sahaya çıkan ve 53. dakikada sakatlanarak oyuna devam edemeyen Jakobs, sonrasında Süper Lig'deki Fenerbahçe ve Samsunspor mücadelelerini kaçırdı.
Tedavisi yeni tamamlanan Jakobs, yine tam hazır olmamasına rağmen Monaco maçında forma giydi. 2021-2024 arasında 3 sezon Monaco'da oynayan Senegalli sol bek, II. Louis Stadı'na sarı-kırmızılı formayla rakip olarak çıktı.
SALLAI, 2 MAÇ SONRA SÜRE ALDI
Galatasaray'da cezası nedeniyle son 2 resmi maçı kaçıran Roland Sallai, formasına kavuştu.
Son olarak Union SG karşılaşmasında forma giyen Macar futbolcu, kırmızı kart cezası nedeniyle Süper Lig'deki Fenerbahçe derbisi ve Samsunspor karşılaşmalarında takımdaki yerini alamadı.
Sağ bek rotasyonunda yokluğunda sorun yaşayan Galatasaray'da Sallai'nin dönüşüyle Davinson Sanchez de yeniden stopere kaydırıldı.
ALTYAPIDAN 5 GENÇ OYUNCU KADRODA
Sakatlıklar ve cezalılar nedeniyle zor süreçten geçen Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk, altyapıdan 5 genç oyuncuyu kadroya aldı.
Sarı-kırmızılılarda yedek kulübesinde 17 yaşındaki stoper Yusuf Kahraman, 18 yaşındaki orta saha oyuncuları Ege Araç ve Eyüp Can Karasu, 17 yaşındaki "10" numara Furkan Koçak ve 17 yaşındaki santrfor Çağrı Hakan Balta, görev bekledi.
Yusuf, Efe, Eyüp Can ve Çağrı, öğle saatlerindeki UEFA Gençlik Ligi maçında ilk 11'de forma giyerken Furkan, karşılaşmada sonradan görev aldı.
A MİLLİ TAKIM HEYETİNDEN HAKAN BALTA MAÇI İZLEDİ
A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella'nın yardımcısı Hakan Balta, sarı-kırmızılı ekibin Monaco müsabakasını yerinde takip etti.
Balta, II. Louis Stadı'ndaki karşılaşmayı ve yerli futbolcuların performansını tribünden izledi.
Hakan Balta'nın oğlu Çağrı Hakan Balta, sarı-kırmızılı ekibin yedekleri arasında yer aldı.
SARI-KIRMIZILI TARAFTARLAR TRİBÜNDE
Galatasaray taraftarı, Monako'daki maçta ev sahibi takım taraftarlarına karşı tribünlerde çoğunluğu aldı.
Monaco Kulübü, Türk futbolseverlerin ev sahibi takım tribününden bilet almaması için büyük çaba sarf etti.
Kulüp, Monaco tarafından bilet aldığını tespit ettiği bazı Türk taraftarların biletlerini iptal etti.
Buna rağmen sarı-kırmızılı taraftarlar, statta ev sahibi takım tribününde büyük yer kapladı. Taraftarlar, maç öncesi ve sırasında Galatasaraylı futbolculara moral verirken Monacolu futbolcuları da ıslıkla baskı altına almaya çalıştı.
DİĞER HABERLER
-
Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 29. haftasında evinde Kocaelispor ile 1-1 berabere kalarak zirve yarışında önemli bir kayıp yaşadı. Başkan Dursun Özbek ve kurmayları da alınan beraberlik sonrası harekete geçti ve radikal bir hamle yapma kararı aldı. İşte ayrıntılar... | Son dakika Galatasaray haberleri (GS spor haberi) -
Galatasaray, Trendyol Süper Lig’in 30. haftasında Natura Dünyası Gençlerbirliği ile yapacağı maçın hazırlıklarına Kemerburgaz Metin Oktay Tesisleri’nde yaptığı antrenmanla başladı. İşte ayrıntılar... | Son dakika Galatasaray haberleri (GS spor haberi) -
Trendyol Süper Lig'de nefes kesen bir şampiyonluk yarışının içinde olan Fenerbahçe ve Galatasaray ile ilgili flaş gelişmeler yaşanıyor. Yaz transfer dönemi için planlamalarına başlayan her iki kulübün, transferde karşı karşıya geldikleri öğrenildi. Ezeli rakiplerin, Brezilyalı o isim için yarış halinde oldukları belirtildi. İşte ayrıntılar... | Son dakika Fenerbahçe ve Galatasaray haberleri (FB GS spor haberi) -
A Spor yorumcusu Taner Karaman, Galatasaray'ın transfer gündeminde yer alan milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Karaman, "Hakan Çalhanoğlu, önümüzdeki sezon yüzde 99 Galatasaray forması giyecek." dedi. İşte o sözler... | Son dakika Galatasaray haberleri (GS spor haberi)