Corona virüsüne yakalanan Arda Turan kimdir? Kaç yaşında? Hangi takımda oynuyor?
Türkiye'nin en kariyerli futbolcuları arasında yer alan Arda Turan sosyal medya hesabından corona virüsü salgınına yakalandığını duyurdu. Arda Turan'ın paylaşımı sonrası kim olduğu ve özellikleri merak konusu oldu. Peki, Arda Turan kimdir? Kaç yaşında? Hangi takımda oynuyor?
- Galatasaray Haberleri
- Yayın Tarihi: 17.11.2020 - 12:48
- Güncelleme Tarihi: 17.11.2020 - 12:49
Süper Lig'de corona virüsü vakaları git gide artarken, Galatasaray sabah saatlerinde vaka sayısının 5'e yükseldiğini duyurmuştu. Arda Turan sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla corona virüsü salgınına yakalandığını açıkladı. Peki, Arda Turan kimdir? Kaç yaşında? Hangi takımda oynuyor?
ARDA TURAN KİMDİR? KAÇ YAŞINDA? HANGİ TAKIMDA OYNUYOR?
Arda Turan (30 Ocak 1987; Fatih, İstanbul) Türk futbolcu. Süper Lig takımlarından Galatasaray'da forma giymektedir. Genellikle sol kanatta oynayan Turan, sağ kanat ile forvet arkası pozisyonlarında da görev yapabilmektedir. 2006-2017 yılları arasında Türkiye millî futbol takımında forma giymiş ve kaptanlık yapmıştır.
ARDA TURAN'IN OYNADIĞI TAKIMLAR VE BAŞARILARI
Arda Turan, 30 Ocak 1987'de İstanbul'da dünyaya geldi. Futbola da Bayrampaşa'nın Altıntepsi mahallesindeki Altıntepsi Makelspor'da başladı. 1997'den 2000 yılına kadar bu kulüpte oynadı. 2000 yılında Galatasaray'a transfer oldu. 2005 yılına kadar alt yapıda oynadı. 2005-06 sezonunun ikinci yarısında Manisaspor'a kiralandı. Ankaragücü'ne karşı deplasmanda 2-0 kazandıkları karşılaşmada, hem kulüp kariyerindeki hem de Süper Lig'deki ilk golünü attı. Ayrıca bu maç Manisaspor formasıyla çıktığı ilk resmî karşılaşma oldu.
Manisaspor'da yarım sezon forma giyen Turan daha sonra Galatasaray'a döndü. Sarı kırmızılı forma ile ilk resmî maçına, 22 Ocak 2005 tarihinde Bursaspor ile oynanan Türkiye Kupası maçında çıktı. Galatasaray'ın 9 Ağustos 2006 tarihinde, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu'nda Mladá Boleslav karşısında 5-2 kazandığı karşılaşmada 2 gol atıp 1 asist yaptı. Böylece Galatasaray forması altında ilk resmî golünü attı. Bu kulüpte kaptanlığa kadar yükselen Turan, 2011 yılına kadar çeşitli kulvarlarda toplamda 190 kere Galatasaray formasını giydi ve 44 gol kaydetti. Sarı kırmızılı takım ile, 2007-08 sezonunda Süper Lig, 2004-05 sezonunda Türkiye Kupası ve 2008 yılında Türkiye Süper Kupası şampiyonlukları yaşadı.
2011 yılının Ağustos ayında, 12.000.000 euro bonservis ücreti karşılığında İspanyol kulübü Atlético Madrid'e transfer oldu. Bu bonservis bedeli Türkiye'den yurt dışına transfer olan en pahalı Türk futbolcu olmasını sağladı. Dört sezon Atlético formasını giyen Turan, bu kulüpte 2012 yılında UEFA Süper Kupası, 2011-12 sezonunda UEFA Avrupa Ligi, 2013-14 sezonun La Liga, 2012-13 sezonunda Copa del Rey ve 2014 yılında Supercopa de España şampiyonluklarını yaşadı.
ARDA TURAN BARCELONA'YA KADAR YÜKSELDİ
6 Temmuz 2015 tarihinde €34 milyon bonservis bedeli ile Barcelona'ya transfer oldu. Burada çeşitli kulvarlarda toplam 55 karşılaşmaya çıktı ve 15 gol kaydetti. Barcelona'da 2015 yılında UEFA Süper Kupası ve FIFA Kulüpler Dünya Kupası, 2015-2016 sezonunda La Liga ve Copa del Rey, 2016 yılında da Supercopa de España şampiyonlukları yaşadı.
BAŞAKŞEHİR'E GELDİ KARİYERİ DÜŞÜŞE GEÇTİ!
Turan, 13 Ocak 2018 tarihinde Barcelona'dan 2017-18 sezonunun ikinci yarısından itibaren iki buçuk sezon kiralık olarak İstanbul Başakşehir takımına transfer oldu. Turan, Türkiye millî futbol takımında ilk maçına 16 Ağustos 2006'da, 19 yaşında, Lüksemburg ile oynanan özel maçta çıktı. Türkiye forması ile ilk golünü ise 25 Mayıs 2008 tarihinde Uruguay ile oynanan ve 3-2 mağlubiyetle sonuçlanan özel maçta attı. Turan ay yıldızlı forma ile 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda da mücadele etti. Türkiye yarı finale kadar yükselirken, Turan turnuvanın ardından Alman Bild gazetesi tarafından oluşturulan, turnuvanın en iyi on biri listesinde gösterildi.
TEKRAR YUVASINA DÖNDÜ!
Arda Turan 2020-2021 sezonu transfer döneminde Galatasaray'a transfer oldu. 66 numaralı formayı giyen Arda Turan, Muslera'nın yokluğunda kaptanlık görevini üstlendi. Galatasaray'da 9 yıl aradan sonra ilk golünü geçtiğimiz hafta Sivasspor'a karşı kaydeden Arda Turan, gözyaşlarını tutamamıştı.
DİĞER HABERLER
-
Trendyol Süper Lig'e 5'te 5 yaparak namağlup başlayan Galatasaray, gözünü rekora dikti. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde oynayacağı Eintracht Frankfurt maçının ardından ligde 6. hafta mücadelesinde TÜMOSAN Konyaspor ile karşı karşıya gelecek olan sarı kırmızılılarda hedef galibiyet. İşte detaylar... | Son dakika GS spor haberleri -
Transfer döneminde gündemi meşgul eden Barış Alper Yılmaz'ın transferi konusunda Galatasaray kararını verdi. Milli yıldıza dev bir zam ile yeni sözleşme önermeye hazırlanan sarı-kırmızılılar, o detayı şart koştu. İşte detaylar... -
Son dakika spor haberleri: Son olarak Al Shabab'ı çalıştıran Fatih Terim hakkında son günlerde sürpriz yeni takım iddiaları yazılmaya başladı. Bu konu hakkında Mısırlı.com.tr Karagümrük Teknik Direktörü Licka'dan açıklama geldi. İşte detaylar... -
Galatasaray transfer haberleri | Galatasaray, transferin son günlerine kadar kaleci arayışına devam etmiş ve dönemin nihayetinde Uğurcan Çakır'ı kadrosuna katmıştı. Sarı-kırmızılıların kaleci arayışında olduğu dönemde, adı Galatasaray ile anılan Emiliano Martinez transferinin perde arkasını İtalyan gazeteci açıkladı. İşte detaylar... | GS Spor haberleri