Ağzını kapatarak ayrımcılık yapan futbolcular kırmızı kart görecek
Uluslararası Futbol Birliği Kurulu (IFAB), ayrımcı davranışları gizlemek için ağzını kapatan oyunculara kırmızı kart verilmesini oy birliğiyle onayladı.
- Futbol Haberleri
- Yayın Tarihi: 28.04.2026 23:49
IFAB'dan yapılan açıklamada, Kanada'nın Vancouver kentinde düzenlenen özel toplantıda, ayrımcı ve uygunsuz davranışlarla mücadele etmek amacıyla FIFA tarafından önerilen iki kural değişikliğinin oy birliğiyle onaylandığı kaydedildi.
Bu yaz düzenlenecek 2026 FIFA Dünya Kupası'nda da uygulanacak yeni kurallara göre, ayrımcı davranışlarını gizlemek için ağzını kapatan futbolculara, hakem kararına tepki olarak sahayı terk eden oyuncular veya oyuncuları buna teşvik eden yetkililere kırmızı kart uygulaması getirildi.
Şubat ayında oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 play-off turu ilk maçında, Real Madrid'in Brezilyalı yıldızı Vinicius Junior rakibi Gianluca Prestianni'nin kendisine ırkçı ifadeler kullandığını iddia etmişti.
UEFA Disiplin Kurulu, Vinicius Junior ile yaşadığı tartışma sırasında ağzını kapatan ve iddiaları reddeden Arjantinli futbolcuyu ayrımcı davranışından dolayı 6 maçtan men etmişti.
DİĞER HABERLER
-
Fenerbahçe ve Galatasaray'ın transfer listesinde yer alan Randal Kolo Muani hakkında dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Fransız yıldızın geleceğine dair kritik anlaşmanın sağlandığı öne sürüldü. İşte detaylar... -
Galatasaray'ın transfer gündeminde yer alan Bruno Fernandes ve Khephren Thuram cephesinde beklenen kararlar çıktı. Avrupa basınında yer alan haberlere göre iki yıldız da kariyerlerine ilişkin yol haritalarını belirledi. İşte detaylar... -
Kulüpler Birliği Başkanı Ertuğrul Doğan, 10+4 yabancı kuralı ile ilgili yaptığı açıklamada kulüplerin memnuniyetsizliğini dile getirdi. Doğan, bu konuda kulüplerin görüşlerini toplayacaklarını ve mevcut kuralın değişebilir olduğunu vurgulayarak, federasyonla iş birliği yapacaklarını söyledi. -
Okan Buruk'un raporu doğrultusunda genç stoperi gündemine alan Galatasaray, harekete geçti. Kulübü ise oyuncuyu tek bir şartla satmayı düşünüyor. İşte detaylar...