Kocaelispor, Avrupa kupalarına katılmayı hedefliyor
Kocaelispor Başkanı Recep Durul, ligin ilk devresini ilk 8'in içerisinde bitirip sezon sonunda da Avrupa kupalarına katılma hedefinde olduklarını söyledi.
- Futbol Haberleri
- Yayın Tarihi: 25.11.2025 14:36
- Güncelleme Tarihi: 25.11.2025 14:38
Gençlerbirliği ile 28 Kasım Cuma günü sahasında karışacak yeşil-siyahlı ekibin antrenmanını ziyaret eden Durul, basın mensuplarına, ligin ikinci çeyreğinde 13 puan toplayarak 15 puana ulaştıklarını, kaybettikleri 6 maça rağmen ligdeki yüksek bütçeli kadrolara sahip takımlara karşı başa baş mücadele ettiklerini kaydetti.
Ligdeki performansı en yüksek üç takımdan biri olduklarını belirten Durul, "Hem sahadaki performans hem de verilere baktığımız zaman Kocaelispor hep ilk üçte. Artık bütün takımların korkulu rüyasıyız. Son iki maçımızda çok başarılı performans ortaya koyduk. Bu maçlardan 4 puan aldık. Göztepe gibi ligin güçlü rakiplerinden biriyle deplasmanda oynadık. Daha da güçlenerek devam edeceğiz. Hocamıza, futbolcularımıza ve taraftarımıza güvenip, inanıyoruz." ifadesini kullandı.
Durul, hedeflerine değinerek, "Bu yıl Avrupa hedefi koyduk. İnşallah Avrupa'ya gideceğiz. İlk yarıyı da ilk 8'in içerisinde bitirme hedefimiz ve hayalimiz var. Biz Kocaelispor'u güçlendirmek için buradayız. Algı yapanları mutlu etmek için değil, şehri ve taraftarımızı mutlu etmek için buradayız." diye konuştu.
Kocaelispor'un borcunun bulunduğunu fakat ödenmesi hususunda aksiyonların alındığını dile getiren Durul, "Ulusal lisans ile en ufak risk yok, bunun bilinmesini istiyoruz. Hem kaynak hem de yapılandırma konusunda çalışmalarımız bitmek üzere." dedi.
Durul, forvet oyuncusu Bruno Petkovic'in alacaklarının ödendiğini, yeşil-siyahlı ekibin eski futbolcusu Josip Vukovic'e ise alacaklarının transfer dönemine kadar ödeneceğini belirterek, "Vukovic'ten kaynaklı geçici tedbir konuldu. 200 bin avro ödemesi yapıldıktan sonra tedbir kalkıyor. Transferin başlamasına daha 2 ay var. Transfer tahtasının kapalı olması söz konusu değil. Futbolculara dün itibarıyla ödeme yaptık, cuma gününe kadar yine ödeme yapacağız." şeklinde konuştu.
Göztepe maçında penaltılarının verilmediğini savunan Durul, "Her şeye rağmen şu andaki süreçte hakemlerden şikayetimiz yok. Sonuç olarak bunu pozisyon hatası olarak değerlendiriyoruz. İnşallah bu süreç yavaş yavaş daha iyi hale gelecek. Türk futbolu daha iyi hale gelecek." değerlendirmesinde bulundu.
DİĞER HABERLER
-
İsrail saldırılarının büyük yıkıma yol açtığı Gazze Şeridi'nde, yerinden edilmiş Filistinlilerin kaldığı çadırlar ile yıkılmış binaların arasında oluşturulan sahada Gazze ve Refah'ı temsil eden takımlar arasında dostluk maçı yapıldı. İşte o anlar... | Son dakika spor haberleri -
İtalya Serie A takımlarından Juventus forması giyen milli futbolcu Kenan Yıldız hakkında çarpıcı bir haber geldi. Avrupa devlerinin, 21 yaşındaki futbolcu için devrede olduğu öğrenildi. İşte ayrıntılar... | Son dakika spor haberleri -
UEFA Uluslar Ligi'ndeki İrlanda-İsrail maçı öncesi basın toplantısında İsrailli bir gazeteci, İrlandalı oyuncuların ilk maçta rakiplerine "maymun" dediğini iddia etti. İrlanda Futbol Federasyonu İletişim Sorumlusu Kieran Crowley'in iddianın yalan olduğunu belirtmesine rağmen İsrailli gazeteci ısrarını sürdürünce, toplantı yarıda kesildi. -
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Beşiktaş'ta yeniden başkanlığa seçilen Serdal Adalı için tebrik mesajı yayımladı.