"Futbol maçı ne taşla ne de saldırganlıkla kazanılır"
Güney Amerika Futbol Konfederasyonu (CONMEBOL) Başkanı Alejandro Dominguez, "Güney Amerika futbolunun aktörleri olarak saldırganlığa son vermek için birlik olmalıyız yoksa saldırganlık, Güney Amerika futboluna son verecek" ifadesini kullandı.
- Futbol Haberleri
- Yayın Tarihi: 27.11.2018 00:00
- Güncelleme Tarihi: 27.11.2018 11:00
Dominguez, cumartesi günü Libertadores Kupası finali ikinci maçından önce çıkan ve müsabakanın ertelenmesine neden olan olaylara ilişkin yazılı açıklama yaptı.
Cumartesi günü yaşananların oldukça üzücü ve yüz kızartıcı olduğunu vurgulayan Dominguez, "Futbol maçı ne taşla ne de saldırganlıkla kazanılır. Onu futbolcular sahada oynayarak kazanır. Açık bir şekilde yetkililer güvenliği sağlamakta başarısız olmuş ve gerekli önlemleri alamamışlardır. Şimdi yapılması gereken hızlıca hareket edip bu zarara neden olanları yakalamak ve adalete teslim etmektir." değerlendirmesinde bulundu.
Dominguez, River Plate ve Boca Juniors takımlarının başkanlarıyla bir araya geleceğini belirterek, şunları kaydetti:
"İki takımın yöneticilerini, sahip oldukları sorumluluğun yalnızca takımlarının renklerini ve ortaklarının çıkarlarını savunmanın çok daha ötesinde olduğunu anlamaya davet ediyorum. Her şeyden önce, ülkelerimizde birçok kez eleştirilen ve itibarsızlaştırılmaya çalışılan ancak dünyanın geri kalanının da takdir ettiği Güney Amerika futboluna karşı sorumludurlar."
Futbolun karşılıklı saygıya dayandığını ifade eden Dominguez, şöyle devam etti:
"Son olarak, Güney Amerika futbolunun tüm aktörlerine şu çağrıda bulunuyorum; futbolumuzdaki şiddet olaylarını ve onlara sebep olanları belirlemek ve onlara karşı mücadele etmek için birlik olup buna öncelik vermeliyiz. Şu an bir spor ünvanından çok daha fazlası tehlike altında. Güney Amerika futbolunun aktörleri olarak saldırganlığa son vermek için birlik olmalıyız yoksa saldırganlık, Güney Amerika futboluna son verecek."
- Ertelenen Libertadores Kupası
Güney Amerika'nın "Şampiyonlar Ligi" olarak kabul edilen ve Güney Amerika Futbol Konfederasyonu tarafından düzenlenen Libertadores Kupası final maçının ikinci ayağının cumartesi günü yapılması planlanmış, fakat maç öncesinde River Plate taraftarlarının Boca Juniors ekibini taşıyan otobüsü taşlaması üzerine müsabaka ertelenmişti.
Arjantin'de "tarihi derbi" olarak tanımlanan Libertadores Kupası finalinin birinci ayağı Boca Juniors'un ev sahipliğini yaptığı La Bombonera Stadyumunda oynanmış ve maç 2-2 berabere bitmişti.
DİĞER HABERLER
-
Suudi Arabistan Pro Lig'de Al Nassr, Cristiano Ronaldo'nun 2 gol attığı maçtığı Damac'ı 4-1 mağlup ederek şampiyon oldu. -
TFF, 2026-27 sezonunda yaz transfer döneminin 22 Haziran 2026 - 4 Eylül 2026 arasında, kış transfer döneminin 1 Ocak 2027 - 5 Şubat 2027 tarihleri arasında yapılacağını açıkladı. -
İtalya Serie A'nın 2025-2026 sezon finali heyecan dolu bir maçla başlıyor. Fiorentina, Artemio Franchi Stadyumu'nda Atalanta'yı ağırlayarak taraftarına unutulmaz bir veda gecesi yaşatmak istiyor. Geçen hafta Juventus galibiyetiyle küme düşme korkusunu tamamen silip 41 puana ulaşan ev sahibi, sezonun son maçında moral bularak gelecek sezona hazırlanacak. Karşılarında ise 58 puanla 7. sıradan UEFA Konferans Ligi biletini garantileyen Atalanta var. Bergamo ekibi Floransa deplasmanında prestij galibiyeti peşinde koşarken, sezona üç puanla nokta koymak istiyor. Serie A'nın 38. hafta açılış karşılaşması Fiorentina - Atalanta maçı hangi kanalda canlı yayınlanacak, saat kaçta başlayacak? İşte maç öncesi tüm detaylar, muhtemel 11'ler ve canlı yayın bilgileri. -
UEFA Avrupa Ligi finalinde Freiburg’u 3-0 mağlup eden Aston Villa, kupayı müzesine götürdü. İngiliz ekibinin teknik direktörü Unai Emery ise kariyerinde 5. kez Avrupa Ligi zaferi yaşadı.