'VAR' mesaiye başladı! Göztepe'nin golü ofsayt...
Merkez Hakem Kurulu'nun (MHK) deneme amaçlı başlattığı VAR (video yardımcı hakem uygulaması) 11'inci hafta maçlarında da uygulandı.
- Futbol Haberleri
- Yayın Tarihi: 06.11.2017 00:00
- Güncelleme Tarihi: 06.11.2017 15:32
MHK'nin, tartışmalı maçlardaki kararlar hakkında geniş kapsamlı bir rapor hazırladığı bildirildi.
Demir Grup Sivassspor-Atiker Konyaspor maçının 16'ncı dakikasında ev sahibi ekipten Bifouma'nın, Konyalı Eren'in ayağına basmasına rağmen Cüneyt Çakır'ın penaltı vermesi ve tepki görmesi üzerine bu pozisyonda VAR'ın vereceği karar da belli oldu. Çakır'ın, defanstaki Eren'in ayağına bakmadığı için hata yaptığı, VAR olsaydı bu penaltıyı iptal edeceği öngörüldü.
Ayrıca Göztepe-Beşiktaş maçında ev sahibinin attığı golün yine VAR tarafından iptal edileceği, Talisca'nın penaltılık pozisyonunda ise hakem Hüseyin Göçek'in bölgeye çok yakın olması yüzünden ise video yardımcı hakemlerin bu karara karışmayacağı belirtildi.
Galatasaray-Gençlerbirliği maçında ise ev sahibi lehine verilen penaltıda rakip oyuncunun kolunun kapalı olması yüzünden bu kararın VAR tarafından iptal edileceği vurgulandı.
Kasımpaşa'nın kart konusundaki isyanı ile ilgili ise Bursalı Titi ve Ertuğrul'a çıkmayan kartlar konusunda VAR'ın net bir gözlemi olmayacağı ve kartlar konusunda çekimser kalacağına dikkat çekildi.
DİĞER HABERLER
-
Türkiye Futbol Federasyonu'nda olağanüstü seçim kararı çıkmaması sonrası 5 yönetici istifa etti. -
Türkiye Futbol Federasyonu yönetim kurulu toplantısından seçim kararı çıkmadı. -
TFF, A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella ile yolların ayrıldığını açıkladı. -
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Ziraat Türkiye Kupası 3. tur kura çekimi öncesi açıklamalarda bulundu. Başkan Hacıosmanoğlu, "Kura çekiminin tüm kulüplerimize hayırlı olmasını diliyor, tüm futbolcularımıza sakatlıktan uzak, başarılı bir sezon diliyorum. Kupaya isim sponsorluğu yaparak değer katan Ziraat Bankası'na ve Türkiye Kupası heyecanını ekranlara taşıyan Turkuvaz Medya Grubu'na teşekkür ediyorum." dedi.