Spor yazarları Sturm Graz-Fenerbahçe maçını yorumladı!
Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turu rövanş maçında deplasmanda Sturm Graz'ı 1-0 mağlup etti. İlk karşılaşmayı da 2-0 kazanan sarı-lacivertliler, bu skorların ardından play-off turuna yükseldi. Fotomaç Gazetesi yazarları da Sturm Graz-Fenerbahçe müsabakasını çarpıcı ifadelerle değerlendirdi. İşte ayrıntılar... | Son dakika Fenerbahçe haberleri (FB spor haberi)
Giriş Tarihi:
ZEKİ UZUNDURUKAN - YAPAY DEĞİL ORGANİK ZEKA!
Fenerbahçe, ilk maçta elde ettiği 2-0'lık skor avantajı ile çıktığı dünkü karşılaşmaya çok iyi başladı. İlk yarım saatte üç net gol pozisyonuna girdi. Kerem, Talisca ve Greenwood ile gole çok yaklaştık. Bu pozisyonlarda Sturm Graz kalecisi Khudiakov müthiş kurtarışlar yaptı. İlk yarının son bölümünde Graz daha çok topla oynayıp kalemize geldi. Ancak Fenerbahçe bu dakikalarda çok iyi savunma yaparak, rakibin net gol pozisyonuna girmesine izin vermedi. Orta alanda Kante çok iyi savaştı, bütün sahipsiz topları kaptı; rakibin ataklarını kesti, Fenerbahçe'nin hücum başlangıçlarına imza attı.
İkinci yarının başında Kerem ile gole çok yaklaştık. Ardından kalemizdeki büyük tehlikeyi Brown önledi ve kritik müdahalesi ile alkış aldı. Graz'ın ataklarını artırdığı dakikalarda İsmail Kartal'dan üç hamle birden geldi. Greenwood, Semedo ve Asensio kenara gelirken; Fred, Oğuz ve Mert oyuna dahil oldu. Ardından Talisca'nın düşürülüşü ile penaltı kazandık. O anda Sturm Graz'ın bütün ümitleri küf tuttu. Penaltıyı kullanan Talisca topu ağlara göndererek adeta bu iş bitti dedi.
Avrupa'da 4 maçta 4 gol... Talisca takır takır atıyor. Liebenau Stadı'na gelen Fenerbahçeli taraftarlar golün ve turun sevincini kutlarken, Graz taraftarı derin bir sessizliğe gömüldü. İlk yarının yıldızı Kante, ikinci yarıda da sahada basmadık yer bırakmadı. Adeta bir atom karınca gibi topları sildi süpürdü. Fenerbahçe, Sturm Graz'ı iki maçta da yenerek Şampiyonlar Ligi Play-Off'una adını yazdırdı. Hem de iki maçta da Sturm Graz'ı eze eze yenerek eledik. Bu değerli ve güçlü Fenerbahçe kadrosu, Şampiyonlar Ligi'ni hak ediyor.