Domenico Tedesco Fenerbahçe'de kalacak mı? İtalyan çalıştırıcıdan gelecek açıklaması
Fenerbahçe'nin İtalyan çalıştırıcısı Domenico Tedesco takımdaki geleceğiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşte o sözler... (FB spor haberi)
- Fenerbahçe Haberleri
- Yayın Tarihi: 26.03.2026 15:18
Sezon Jose Mourinho yönetiminde başlayan Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi play-off turunda Benfica ile oynanan rövanş maçının ardından Portekizli çalıştırıcının görevine son vermişti.
Sarı-lacivertliler, dünyaca ünlü teknik adamın yerine İtalyan çalıştırıcı Domenico Tedesco'yu getirmişti.
Fenerbahçe'de Tedesco döneminin başlamasının ardından takım çıkışa geçmiş ve ocak ayında oynanan Süper Kupa finalinde ezeli rakibi Galatasaray'ı mağlup eden sarı-lacivertliler, kupayı müzeye götürmüştü.
Fenerbahçe'de son haftalarda Kasımpaşa, Hesap.com Antalyaspor ve Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük karşısında yaşanan puan kayıpları sonrası teknik direktör Domenico Tedesco ve sportif direktör Devin Özek, görüşme odasına çağrılmıştı.
Sarı-lacivertlilerde Başkan Sadettin Saran iki isimle de görüşme gerçekleştirmiş ve yola devam kararı çıkmıştı.
"GEREKLİ ÜLTİMATOMLAR VERİLDİ"
Sadettin Saran, 2-0 kaybedilen Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük maçı sonrası gerçekleştirilen toplantının ardından yaptığı açıklamada, "Hoca ve Devin Özek ile devam ediyoruz. Gereken ültimatomlar verildi." ifadelerini kullanmıştı.
"BAŞKANIMIZIN AÇIKLAMASINI BAŞKANIMIZA SORUN"
Domenico Tedesco ise Gaziantep FK maçı sonrası düzenlenen basın toplantısında Saran'ın açıklamalarında yanıt vermişti. İtalyan teknik adam konuyla ilgili, "Başkanımızın açıklamasını, başkanımıza sormanız gerekiyor. Büyük bir takımdaysanız bunun normal olduğunu düşünüyorum. Bir yandan 26 maçın sonunda ilk mağlubiyetimizi aldık ama oynadığımız her maçtan sonra durum değerlendirmesi yapıyoruz. Ben daha yeni başlıyorum. Benim kafamdaki fikir, burada bir şey inşa etmek. Burada bir yaz dönemi geçirirsem benim için bir rüya gibi olur. Hep birlikte gece gündüz çalışıyoruz. Bundan daha fazlasını yapamazsınız. Puan kaybettikten sonra konuşmamız ve durum değerlendirmesi yapmamız çok normal." yorumunu yapmıştı.
40 yaşındaki çalıştırıcı, Fenerbahçe'deki geleceğiyle ilgili dikkat çeken bir açıklama daha yaptı.
FENERBAHÇE'DE KALMAK İSTİYOR
A Spor muhabiri Erdem Akbaş'ın aktardığı habere göre; Domenico Tedesco, 1907 Derneği'nde yaptığı açıklamada Fenerbahçe ile yola devam etmek istediğini, Şampiyonlar Ligi'ni hayal ettiğini ve sezon öncesi kampı ile transfer dönemini sarı-lacivertlilerde yaşamak istediğini söyledi.
Tedesco milli aradan sonra çok daha iyi bir takımın sahada olacağı da ifade etti.
DİĞER HABERLER
-
Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi 2. eleme turu karşılaşmasında çarşamba akşamı Polonya’da Gornik Zabrze ile karşı karşıya gelecek. İlk maçtaki 1-0’lık avantajını kullanmak isteyen temsilcimizde teknik direktör İsmail Kartal'ın ilk 11 tercihi de merakla bekleniyor. İşte Fenerbahçe'nin Gornik Zabrze ile karşılaşacağı maç öncesi muhtemel ilk 11'i... -
Fenerbahçe'de ayrılık rüzgarı sürüyor. Sarı-lacivertlilerde takımdan ayrılması beklenen isimler gündemdeki yerini korurken, bir süredir ülkesinden bir kulüple anılan yıldız futbolcunun Gornik Zabrze ile Polonya'da oynanacak karşılaşmanın ardından takıma veda edeceği öne sürüldü. İşte transferde yaşanan sıcak gelişmenin detayları... -
Forvet hattına takviye yapmak isteyen Fenerbahçe, Real Madrid'in genç golcüsü için girişimlerini sürdürürken transferde İngiltere'den rakip çıktı. İşte tüm detaylar... -
Fenerbahçe, Gornik Zabrze'yi elerse Şampiyonlar Ligi 3. Eleme Turu'nda Sturm Graz ile karşılaşacak.