Celtic'ten Maeda için flaş bonservis talebi! Fenerbahçe'ye kötü haber
Fenerbahçe'nin transferde gündemine gelen Japon futbolcu Daizen Maeda hakkında önemli bir gelişme yaşandı. Celtic'in Maeda için istediği bonservis bedeli ortaya çıktı. İşte detaylar... (FB SPOR HABERİ)
Yeni sezonda güçlü bir kadro kurmak isteyen Fenerbahçe, transfer çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.
Sarı-lacivertliler, bu doğrultuda İskoçya'nın köklü kulüplerinden Celtic'in Japon yıldızı Daizen Maeda'yı gündemine aldı.
Geride bıraktığımız sezonda Celtic formasıyla adeta parlayan 27 yaşındaki forvet oyuncusu, çıktığı 51 maçta 33 gol ve 12 asistlik performans sergileyerek dikkatleri üzerine çekti.
Bu etkileyici performansıyla Celtic'i şampiyonluğa taşıyan Maeda, aynı zamanda İskoçya'da "Yılın Futbolcusu" ödülünün de sahibi oldu.
Fenerbahçe, transfer listesinde üst sıralarda yer alan Maeda için Celtic'e 10 milyon Euro'luk bir teklif yapmıştı.
Ancak İskoç ekibinin Japon golcü için talep ettiği bonservis bedeli bu rakamdan çok daha yüksek oldu.
Fotomaç'ta yer alan habere göre Celtic'in başarılı oyuncu için 30 milyon Euro istediği, ancak bu rakamın ödenmesi halinde transfere onay vereceği ifade edildi.
Kulüp, Japon yıldızın ayrılığına sıcak bakmasa da yüksek bonservis teklifine kapıyı açık bırakıyor.
Fenerbahçe, daha önce En-Nesyri için 19.5 milyon Euro gibi yüksek bir bonservis bedeli ödemişti.
Eğer Daizen Maeda transferi gerçekleşirse, bu rakamı geride bırakarak kulüp tarihinin en pahalı transferi olacak.
Aynı zamanda, Maeda Fenerbahçe formasını giyen ilk Japon futbolcu olarak da tarihe geçecek.