FETÖ'cü savcı ve hakimlere 'futbolda şike' iddianamesi düzenlendi!
FETÖ'nün "futbolda şike" kumpasında yer aldıkları gerekçesiyle aralarında Fikret Seçen ve Zekeriya Öz'ün de bulunduğu 38 eski savcı ve hakim hakkında iddianame düzenlendi. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili Ayhan Memük tarafından hazırlanan iddianamede, eski Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile eski Fenerbahçe Yöneticisi İlhan Yüksel Ekşioğlu "müşteki", eski savcılardan Zekeriya Öz, Mehmet Berk, Fikret Seçen, Cihan Kansız ile dönemin bazı hakimleri Hüsnü Çalmuk, Sedat Sami Haşıloğlu'nun da aralarında bulunduğu 38 kişi "şüpheli" olarak yer aldı.
- Fenerbahçe Haberleri
- Yayın Tarihi: 05.11.2021 14:46
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili Ayhan Memük tarafından hazırlanan iddianamede, eski Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile eski Fenerbahçe Yöneticisi İlhan Yüksel Ekşioğlu "müşteki", eski savcılardan Zekeriya Öz, Mehmet Berk, Fikret Seçen, Cihan Kansız ile dönemin bazı hakimleri Hüsnü Çalmuk, Sedat Sami Haşıloğlu'nun da aralarında bulunduğu 38 kişi "şüpheli" olarak yer aldı.
"FETÖ'nün amacı doğrultusunda hareket ettikleri anlaşılmıştır"
İddianamede, şüphelilerin Yargıtayın ilgili ceza dairesinde yargılanmak üzere haklarında son soruşturma açılması kararı verilmesi istendi. Ayrıca, şüphelilerin "kişiseI verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, haberleşmenin gizliliğini ihlal, görevi kötüye kullanma, gizliliğin ihlali, kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği, özel hayatın gizliliğini ihlal, ihmali davranışla görevi kötüye kullanma" suçlarından cezalandırılması istendi. İddianamede, şu değerlendirmeye yer verildi:
"Şüphelilerin kamuoyunda 'futbolda şike' kumpası olarak bilinen soruşturma ve kovuşturmada yargı yoluyla futbol camiasını dizayn etmek ve Fenerbahçe Spor Kulübü'nü ele geçirerek dönemin Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım'ı tasfiye etmek amacıyla yaptıkları yargısal faaliyetlerinde Anayasa'ya, kanuna ve hukuka uygun olarak vicdani kanaatlerine göre karar vermedikleri, bağımsızlık ve tarafsızlık ilkeleriyle hiçbir biçimde bağdaşmayacak şekilde FETÖ/PDY silahlı terör örgütü yapılanması içerisine girerek örgüt hiyerarşisi ve ideolojik bağlılık duyguları ve örgütün talimatıyla kolluk görevlileri ile fikir ve eylem birliği içerisinde hareket ederek FETÖ'nün amacı doğrultusunda hareket ettikleri, maddi gerçeğin ortaya çıkmasına çalışmadıkları, buna göre tarafsızlık, doğruluk, tutarlılık, ehliyet ve liyakat ilkelerine aykırı davrandıkları anlaşılmıştır."
DİĞER HABERLER
-
Ocak transfer dönemi için çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe, Anadolu kulüplerindeki genç yeteneklere yöneldi. Sarı-lacivertliler, scout ekibinin yakın takibindeki genç futbolcuyu transfer etmek istiyor. İşte detaylar... (FB spor haberi) -
Fenerbahçe'de bu sezon dönem dönem gösterdiği performansla beğeni toplayan futbolcu hakkında flaş bir iddia gündeme geldi. Bundesliga ekibinin yıldız ismi transfer etmek istediği ve milli maçta da izlediği öne sürüldü. İşte detaylar... (FB spor haberi) -
Fenerbahçe'de ara transfer dönemi için çalışmalar hız kazanırken, sarı-lacivertlilerin Brezilyalı bir golcüyü gündemine aldığı öne sürüldü. Kanarya'nın transferdeki yeni hedefi merak konusu oldu. İşte tüm detaylar... -
Fenerbahçe'nin Youssef En-Nesyri'nin bonservis ödemesi nedeniyle aldığı 3 dönemlik transfer yasağı kaldırıldı. Sarı-lacivertliler, FIFA'nın resmi transfer yasağı listesinden çıkarıldı.